Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

το πρωί ένας ασκητής μας είπε: " θα γίνει στάχτη εκεί ...( δεν αναφέρουμε το μέρος) και το απόγευμα πέφτουμε πάνω στο παρακάτω άρθρο". Ευχόμαστε ο Άγιος Θεός να το αποτρέψει με την μετάνοια.

 

Σε απόσπασμα του άρθρου "Έτοιμο το νέο θηρίο των Ρώσων: Βρυχάται ο διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat" από το www.bankingnews.gr διαβάζουμε 

Τα χαρακτηριστικά του Sarmat

Οι Sarmat έχουν την ικανότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο της γης από τη βάση τους. Μπορούν να για παράδειγμα να ισοπεδώσουν ολόκληρη τη Βρετανία μέσα σε 3 λεπτά από τη στιγμή που θα πατηθεί το κουμπί εκτόξευσης τους.
Για τον χειρισμό αυτού το περίπλοκου πυραυλικού συστήματος εκπαιδεύεται εδώ και πολλούς μήνες ολόκληρη στρατιωτική μονάδα. 
Οι «Sarmat» ή «Satan», είναι ένα στρατηγικό πυρηνικό όπλο που όμοιο του δεν υπάρχει σε κανένα οπλοστάσιο καμιάς χώρας του κόσμου. Διαθέτει τα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι ικανό να αποφεύγει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας, οποιασδήποτε χώρας.
Ο πύραυλος των 200 τόνων έχει βεληνεκές 10.000 χιλιομέτρων. Μπορεί να μεταφέρει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές που απελευθερώνονται σε μεγάλο ύψος και πλήττουν πολλαπλούς στόχους με ταχύτητα Mach 20,7, ή σχεδόν 25.000 χιλιόμετρα την ώρα. Με αυτήν την ταχύτητα, μπορεί θεωρητικά να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της Γης σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Φανταστείτε για παράδειγμα ο πύραυλος αυτός να εκτοξευτεί από τη Ρωσία. Μέσα σε 3 λεπτά έχει τη δυνατότητα να βρεθεί επάνω από την Βρετανία, ή τη Γαλλία. Από μεγάλο ύψος, σχεδόν έξω από την ατμόσφαιρα μπορεί να ρίξει 15 πυρηνικές κεφαλές που με ταχύτητα 20,7 Mach (που σημαίνει ότι τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα δεν προλαβαίνουν καν να τις «δουν» και να τις «κλειδώσουν») θα πέσουν σε επιλεγμένους στόχους. Όταν λέμε ότι μπορεί να ισοπεδώσει μια χώρα, αυτό ισχύει.