Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

"ας πούμε ότι πυροδοτεί μια βόμβα στην Σμύρνη και τώρα δεν δείχνει την Συρία αλλά την Ελλάδα, τι κάνουμε;"

Στα άκρα ανεβάζει το επίπεδο της έντασης με την Ελλάδα η Τουρκία, καθώς, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η Άγκυρα ζητά την άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Η απόφαση ελήφθη στο τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το skai.gr, τονίστηκε ότι "αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία αδιαφορεί για τις προτάσεις διαλόγου, να τερματίσει το συντομότερο δυνατό τις δραστηριότητες στρατιωτικοποίησης των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς και ολες τις παραβιάσεις διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου".

Το τουρκικό Συμβούλιο είχε ως βασικό του αντικείμενο την απόφαση ή μη για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ωστόσο στην ατζέντα υπήρχε και το ζήτημα των ελληνικών νησιών.

ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Θα μπορούσε η Τουρκία να χρησιμοποιήσει μια ψεύτικη επίθεση για να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα;
άρθρο του Πέτρου Κράνια
"Όπως σχολιάζει ο δρ. Μάικλ Ρύμπιν, πρώην στέλεχος του αμερικανικού Πενταγώνου και συνεργάτης του American Enterprise Institute...
Αυτό μας φέρνει στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, η Τουρκία κατηγόρησε επανειλημμένα την Ελλάδα για τρομοκρατία. Καθώς ο Ερντογάν τραμπουκίζει τον γείτονά του στο ΝΑΤΟ καθώς επιδιώκει να επανασχεδιάσει τον χάρτη του Αιγαίου και να επεκτείνει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Τουρκίας, θα χρειαστεί ένα πρόσχημα για στρατιωτική δράση. Εάν η Ευρώπη επιτρέψει στον Ερντογάν να ξεφύγει με μια ψευδή κατηγορία εναντίον των Κούρδων της Συρίας για να δικαιολογήσει μια τουρκική αρπαγή γης νότια των συνόρων του, δεν είναι παράλογο να εξετάσουμε ένα άλλο σενάριο που οδηγεί σε αρπαγή γης δυτικά των συνόρων:
 
μια βόμβα εκρήγνυται στη Σμύρνη, Αλικαρνασσό ή Μαρμαρίδα. 

Μια μέρα αργότερα, ο Σοϊλού θα παρελάσει έναν ύποπτο με φούτερ ""Αθήνα", ισχυριζόμενος ότι ομολόγησε ότι ενήργησε κατ' εντολή Ελλήνων εθνικιστών.

 Η Ευρώπη μπορεί τότε να εκδώσει τις αρνήσεις της, αλλά τον Ερντογάν δεν θα τον νοιάζει: Έχει συνηθίσει στο ότι η Δύση αποδέχεται τα τουρκικά πρότυπα αποδεικτικών στοιχείων ή χώρες όπως η Σουηδία να ταπεινώνονται για να τον ευχαριστήσουν."