Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

“Και συ τέκνο Βρούτε ;” δεν με άφηνες πρώτα να κτυπήσω τους Έλληνες στα νερά και τώρα βρήκες να μου κάνεις νερά;


 

(φώτο ο Ερντογάν βεβηλώνει την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ γιατί πίστευε ότι όλα θα του πάνε καλά)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι μεγάλες αυτοκρατορίες  πέφτουν μέσα από οικογενειακούς καυγάδες και ίντριγκες. Σε αυτές τις καταστάσεις τα μαχαίρια κόβουν σαν το ξυράφι και υπάρχουν πολλά θύματα.

Τα νέα με τον γαμβρό του σουλτάνου έπεσαν εν αιθρία.

Δεν θα ασχολούμασταν αν αυτά δεν είχαν συνέπειες δυσμενείς που προδιαγράφονται για εμάς.

Γιατί αν είναι κάποιος θυμωμένος με τους συγγενείς του άμεσα ξεσπάει σε όποιο βρει δίπλα του και εμείς βρισκόμαστε δίπλα στον πικραμένο σουλτάνο άσχετα αν μέσω των τουρκικών δημοσιευμάτων προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν τρέχει τίποτε.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ

« Η αποχώρηση – σοκ των δύο κορυφαίων οικονομικών αξιωματούχων της Τουρκίας το σαββατοκύριακο προετοιμάζει το έδαφος για μία αύξηση των επιτοκίων και άλλες κινήσεις με στόχο να σταματήσει η πτώση – ρεκόρ της λίρας, ανέφεραν αναλυτές, αν και αιωρούνται πολιτικά ζητήματα σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Χωρίς να υπάρξει κάποια εξήγηση από την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο γαμπρός του Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε αργά χθες μέσω του Instagram ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Οικονομικών για λόγους υγείας. Η κίνηση αυτή έγινε μετά την επίσημη ανακοίνωση νωρίς το πρωί το Σάββατο ότι ο Ερντογάν αντικατέστησε τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Μουράτ Ουζάλ με ένα πρώην υπουργό Οικονομικών, χωρίς να αναφερθεί κάποιος λόγος, αν και αξιωματούχοι δήλωναν ότι αυτός είχε να κάνει με την υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος.»
 https://www.militaire.gr/toyrkia-o-quot-apokefalismos-quot-toy-oikonomikoy-epiteleioy-prominyei-sklira-metra-gia-toys-polites/

ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Τουρκία: Ο “αποκεφαλισμός” του οικονομικού επιτελείου προμηνύει σκληρά μέτρα για τους πολίτες

 

“Βράζει” η αντιπολίτευση στην Τουρκία – “ο Ερντογάν διοικεί τη χώρα σαν οικογενειακή επιχείρηση”

 

Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ μέσω instagram σχολίασε το κυριότερο αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Τουρκία.

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως μια τέτοια παραίτηση δεν έχει προηγούμενο και ισοδυναμεί με «κρατική κρίση», ενώ επέκρινε επίσης την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στην Τουρκία.

Η παραίτηση του Αλμπαϊράκ, που επικαλέστηκε λόγους υγείας, σημειώθηκε μία ημέρα αφού ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πεθερός του, διόρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατζί Αγκμπάλ στη θέση του πρώην επικεφαλής της ΚΤ Μουράτ Ουισάλ.

Κανένας λόγος δεν δόθηκε για την απομάκρυνση αυτή, όμως αξιωματούχοι είπαν πως η πτώση της λίρας ευθύνεται γι΄αυτό.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε πως ο Ερντογάν διοικεί τη χώρα σαν να ήταν «οικογενειακή επιχείρηση» και πρόσθεσε πως η Κεντρική Τράπεζα έχει χάσει την ανεξαρτησία της. Είπε ακόμη ότι είναι ντροπή που κανένα μεγάλο ΜΜΕ στην Τουρκία δεν αναφέρθηκε στην παραίτηση του Αλμπαϊράκ για σχεδόν 24 ώρες.

https://www.onalert.gr/kosmos/tourkia/vrazei-i-antipoliteysi-stin-toyrkia-o-erntogan-dioikei-ti-chora-san-oikogeneiaki-epicheirisi/400332/

ΠΙΚΡΑ – ΠΙΚΡΑ αλλά να ποιους θα κτυπήσει πρώτα

«Πιστεύω ότι σύντομα θα λάβουμε καλά νέα από ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Κατά την ομιλία του στο Συνέδριο των Πρέσβεων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν προειδοποίησε για μία ακόμη φορά πως η Τουρκία, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου. https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/932741_rterntogan-perimenoyme-kala-nea-apo-tis-ereynes-toy-oruc

Η τουρκιά δεν έχει οικονομικό πρόβλημα αλλά η τουρκία διαλύεται σε κομμάτια. Ο εμφύλιος πόλεμος  και οι κοινωνικές ταραχές προδιαγράφουν το άμεσο μέλλον της. Ταυτόχρονα το υπέδαφος της τουρκίας βράζει. Αυτός ο σεισμός που έγινε πρόσφατα ενεργοποίησε όλα τα ρήγματα της Ανατολίας φυσικά και τα δικά μας γιατί είμαστε μεσοτοιχία. ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

Και το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον καθότι ο πνευματικός νόμος ενεργεί ως ο απόλυτος δικαιοκρίτης.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας