Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΔΕΞΙΑ στην Αν. Είσοδο (Νεά ΧΡΥΣΗ ΠΥΛΗ) της Συμβασιλευούσης Θεσσαλονίκης εορτάζει τα ΕΙΣΟΔΙΑ και βλέπει συνέχεια στην ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΤΙΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ


 
Πόσοι από εμάς  και πόσες φορές δεν την προσκυνήσαμε την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ της Θεσσαλονικής που σήμερα υπό συνθήκες Πανδημίας δοκιμάζεται.

Εκεί στο ΘΡΟΝΟ της στο περικαλλές παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Υπεραγίας της Θεοτόκου επί της Αρχαίας και σημερινής Εγνατίας οδού, μια στάλα απόσταση από την γνωστή αψίδα του Γαλεριανού , η ΠΑΝΑΓΙΑ δέχεται  τα ευχαριστώ μας και τις παρακλήσεις μας.

Οι δεήσεις που σηκώνονται από αυτό το σημείο προς τον ουρανό είναι συνεχόμενες και σήμερα ένας λόγος παραπάνω, όταν γειτονεύει με τα μεγάλα νοσοκομειακά κέντρα της ΠΟΛΗΣ που δέχονται τον ανθρώπινο πόνο των ημερών μας.

Η ίδια αυτή Εικόνα πιστό αντίγραφο της γνωστής Εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΕΛΕΟΥΣΗΣ του Κύκκου από την πονεμένη Κύπρο, έργο του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ στέκει ΦΥΛΑΚΑΣ στα ιστορικά Ανατολικά τείχη της ΠΟΛΗΣ του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και των Μεγάλων Αγίων, ανοίγοντας και κλείνοντας την Νέα Χρυσή Πύλη ή την επονομαζόμενη από τους ιστορικούς Κασσανδρεωτική.

Βλέπει τους επίβουλους προς  τα ανατολικά και ελέγχει το ΜΥΣΤΗΡΙΟ  της ΑΝΟΜΙΑΣ που ήδη ενεργείται στην Θεσσαλονίκη της Ελληνικότατης Μακεδονίας μας , όπως μας το περιγράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ εις την Β΄ προς Θεσσαλονικείς Επιστολή του.

Β Θεσ. 2,7         τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·

Β Θεσ. 2,7                Διότι τώρα η δράσις και το έργον της ανομίας ενεργείται και επεκτείνεται κατά τρόπον ακόμη μυστικόν, ώστε να μη είναι εξ ολοκλήρου φανερόν. Και τούτο διότι υπάρχει κάποιος, που εμποδίζει τον άνομον να εκδηλωθή με όλην αυτού την θρασύτητα και αναισχυντίαν. Και έτσι η πλήρης εμφάνισις του ανόμου θα γίνη, όταν το εμπόδιον αυτό λείψη από το μέσον.

"Νὰ παρακαλοῦμε νὰ δίνη ὁ Θεὸς μετάνοια στὸν κόσμο, γιὰ νὰ ἀποφύγουμε τὴν δικαία ὀργή τοῦ Θεοῦ. Ἡ μέλλουσα ὀργή τοῦ Θεοῦ δὲν μπορεῖ ν' ἀντιμετωπισθῆ διαφορετικά παρά μόνο μὲ μετάνοια καὶ τήρηση τῶν ἐντολῶν Του". Μας λέει ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - το πρώτο είναι αυτό για να ανοίξουν τα μάτια μας να δούμε τον θανάσιμο κίνδυνο που μας περιβάλλει.

Ο ΣΤΟΧΟΣ τους είναι να απωλέσουμε όχι μόνο αυτήν την ζωή αλλά και την ΑΙΩΝΙΑ. Αυτά κάνει ο κατεξοχή ανθρωποκτόνος αλλά απέναντι του στέκεται η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΔΕΞΙΑ που κάθεται εις τα ΔΕΞΙΑ της ΑΓΙΑΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ  ΖΩΟΠΟΙΟΥκαι ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ  ΤΡΙΑΔΟΣ.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Κωνσταντίνος Βαρδάκας