Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

O Μόρφου Νεόφυτος προτείνει έλεγχο των εμβολίων από επιστημονική ομάδα της Εκκλησίας- ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ - ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

 


ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ - ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ 

Εδώ είναι που σας θέλουμε εσάς που νοιάζεστε για το καλό μας.

Δρ Λάμπρος Γ. Καούλλας | simerini.sigmalive


"Σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των ανησυχιών που προκαλούνται στο κοινό για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος έκανε μια ριζοσπαστική πρόταση για αύξηση του ελέγχου της ασφάλειας των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του σε ελλαδικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Κύπριος Ιεράρχης πρότεινε την σύσταση μιας ανεξάρτητης επιστημονικής ομάδας από την Εκκλησία της Κύπρου για συμβολή στον έλεγχο όλων των διαθέσιμων εμβολίων του κορωνοϊό.

Η ομάδα, η οποία θα αποτελείται από Κύπριους ιατρούς, επιδημιολόγους και γενετιστές, μεταξύ άλλων επιστημόνων, θα γνωμοδοτήσει και έτσι θα συμβουλεύσουν την Εκκλησία της Κύπρου για το ποιο εμβόλιο κατά του Covid-19 είναι το πιο ασφαλές για το ποίμνιό της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στις 17 Νοεμβρίου στο δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη και στο ραδιόφωνο «Focus FM 103,6» της Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Μόρφου αποκάλυψε πως έχει γίνει πρόταση εκ μέρους του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' για σύσταση επιστημονικής ομάδας που θα ασχοληθεί με το ζήτημα των εμοβλίων.

«Σε επίπεδο πρακτικό, ήδη έχω στείλει ένα μήνυμα στον δικό μας Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να δημιουργήσουμε ως Ιεραρχία μιαν επιστημονική ομάδα ιατρών, επιδημιολόγων, γενετιστών οι οποίοι θα μας γνωμοδοτήσουν για όποια εμβόλια φέρουν τα διάφορα πολυθρύλητα και πολυθρήνητα ιδρύματα παγκόσμια. Λοιπόν, για να μας ενημερώσουν, να γνωμοδοτήσουν και τότε εμείς ως μια παράλληλη πνευματική οντότητα που είναι η Εκκλησία εδώ και χιλιάδες χρόνια να πει στο λαό ποιο είναι το ασφαλές και ποιο δεν είναι ασφαλές εμβόλιο», είπε.

Ερωτηθείς για το αν έλαβε απάντηση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Σεβασμιώτατος είπε: «Ήδη εμείς είμεθα σε διαβούλευση μαζί με τον Μακαριώτατο διότι ήδη έχομεν στην Κύπρο τους κατάλληλους γιατρούς.»

Ο Μητροπολίτης, του οποίου οι κατά καιρούς προτάσεις και δηλώσεις προκαλούν δημόσια συζήτηση, δεν καταφέρθηκε κατά των επιστημόνων που ήδη συμβουλεύουν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας. Η πρότασή του έρχεται ως συμπλήρωμα της ερευνητικής δουλειάς που ήδη γίνεται και δύναται να καταστεί ένας επιπλέον φορέας ανεξάρτητου επιστημονικού ελέγχου και έρευνας.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες για το εμβόλιο, τόσο για την επέμβασή του στον ανθρώπινο οργανισμό όσο και για τις δυνατότητες ηλεκτρονικής παρακολούθησης και θεωρεί πως χρειάζεται και ένας ανεξάρτητος έλεγχος της ασφάλειας των εμβολίων από επιστήμονες οι οποίοι είναι Ορθόδοξοι και δεν σχετίζονται με οργανισμούς τους οποίους μια μερίδα του πληθυσμού βλέπει με καχυποψία:

«Τώρα, το εμβόλιο για να δώσουμε μια απάντηση πιο συγκεκριμένη, είναι ξεκάθαρη η θέση η δική μου ότι εάν δεν υπάρχει ασφάλεια από μερικούς γιατρούς οι οποίοι να έχουν ορθόδοξη ζωή και να μην έχουν διασυνδέσεις με αυτά τα παγκόσμια κέντρα και ιδρύματα της Νέας Εποχής, δεν πρέπει να τα δεχθούμε γιατί όλοι μας λεν, οι νούσιμοι Ορθόδοξοι άνθρωποι ότι τόσο τα αμερικάνικα εμβόλια, όσο τα εγγλέζικα ως επίσης μου είπε τελευταία ένας και το ρωσικό εμβόλιο, θα έχουν παρέμβαση τόσο στο DNA όσο και στο RNA. Με παρενέργειες, όχι απλά συνέπειες, με παρενέργειες τρομακτικές για τον ανθρώπινο νου, για την ανθρώπινη ελευθερία, για την ανθρώπινη υγεία, ε; Και με δυνατότητες παρακολούθησης πλέον του ανθρώπου, ηλεκτρονικές.»