Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ «Εάν η Ελλάδα αγοράσει F-35 Fighter τότε η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το πυραυλικό σύστημα S-400 εναντίον της»

 

Μεταδίδει το https://sputniknews.com/

Η Τουρκία αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εξ αιτίας του του γεγονότος η ίδια  να αποφασίζει να αναπτύξει και να χειριστεί πλήρως το ρωσικό αντιαεροπορικό όπλο S-400 Triumf, λέει ο εν αποστρατεία τούρκος   Στρατηγός Nejat Eslen σχολιάζεοντας  το φερόμενο σχέδιο της Αθήνας να αποκτήσει αεροσκάφη F-35 5ης γενιάς το 2021

Στις 16 Νοεμβρίου, η ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα Proto Thema ανέφερε ότι η Αθήνα προσπαθεί να αγοράσει έως και 24 ολοκαίνουργια ή μεταχειρισμένα μαχητικά F-35 πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ, επικαλούμενη μια επιστολή του Ret. 

 Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αθήνα βιάζεται καθώς τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 που αγοράστηκαν από τους Τούρκους θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «προβλήματα» για καθημερινές δραστηριότητες στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (HAF).

«Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπόψη τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας»

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές πριν ενισχύσουν τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς η "πλήρης και άνευ όρων υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς την Ελλάδα στις περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι προς το αμερικανικό συμφέρον", σύμφωνα με τον συνταξιούχο στρατηγό.

"Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ γενικά όσον αφορά τη γεωπολιτική θέση και τις πραγματικές δυνατότητές της", λέει. "Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπόψη τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας".

"Εάν η Ελλάδα αγοράσει F-35, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει συστήματα S-400 εναντίον τους. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτά τα μαχητικά  δεν είναι αόρατα για τα συστήματα ανίχνευσης της ρωσικής αεροπορικής άμυνας. Αυτό ακριβώς κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες  και μας ανησυχεί λέει ο Nejat Eslen, συνταξιούχος στρατηγός των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων.

από την 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/middleeast/202011181081203321-if-greece-buys-f-35-fighters-turkey-will-use-s-400-against-them-ret-general-says/