Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;" Το εμβόλιο τουλάχιστον αρχικά δεν θα είναι το μόνο όπλο που θα αποτελέσει ανάχωμα για την πανδημία. Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα"

 


Σε μια σειρά ερωτημάτων που έθεσε το iefimerida κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιαστικής Κάλυψης, απάντησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Στην ερώτηση ποιο θα είναι το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει στην Ελλάδα, η κ. Θεοδωρίδου απάντησε «όποιο πάρει την έγκριση, είτε από τον FDA είτε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό».


«Με τη σφραγίδα αυτής της αξιολόγησης μπορεί να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός, επομένως είμαστε σε αναμονή. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο εμβόλια τα οποία είναι πολύ κοντά, γι' αυτό και συζητούμε την πιθανότητα της έναρξης του εμβολιασμού τον πρώτο μήνα του 2021», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το «πότε περιμένει η Επιτροπή να δημιουργηθούν αντισώματα στον πληθυσμό», η πρόεδρος τόνισε ότι «αυτό θα πάρει χρόνο και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ατόμων που θα εμβολιαστούν», ενώ συμπλήρωσε ότι θα εξαρτηθεί και από κάποιες ιδιότητες των εμβολίων που ακόμα δεν μας είναι γνωστές. Το εμβόλιο τουλάχιστον αρχικά δεν θα είναι το μόνο όπλο που θα αποτελέσει ανάχωμα για την πανδημία. Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα.


Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι «και οι εκπαιδευτικοί που έχουν ένα τόσο σημαντικό έργο θα είναι από τις ομάδες που θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες» για τη χορήγηση του εμβολίου.

Κυριάκος Κορωναίος

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/proedros-tis-ethnikis-epitropis-emboliasmon-sto-iefimerida-embolio