Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

"ΦΟΒΟΣ και ΤΡΟΜΟΣ" στην ΠΑΤΡΑ - "ξέφυγε" ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ από τον "αστυνομικό κλοίο" και πάει να ευλογήσει τους πιστούς από σπίτι σε σπίτι;

 

Φωτό: Eurokinissi

Αφού τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν προς τι αυτές οι εικόνες;

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την Μεγαλωσυνή της ΠΙΣΤΗΣ των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ;

Φοβούνται το Θαύμα της ίασης του λαού που θα έρθει τινί άλλο τρόπο;  

" Οι αστυνομικές αρχές σήμερα και αύριο θα αποτρέπουν τους πιστούς να επιχειρούν να εισέλθουν στο ναό

Έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας στην Πάτρα και συγκεκριμένα στον Ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

O επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι έντονη γύρω από την περιοχή  του ναού ώστε να μην προσεγγίζουν πιστοί και να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Επίσης έλεγχοι γίνονται και στο κέντρο ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις από σπίτια σε σπίτια, αλλά και στους δρόμους που οδηγούν στην Πάτρα." από το https://www.romfea.gr/diafora/40744-patra-se-astunomiko-kloio-o-naos-tou-agiou-andrea

https://youtu.be/7B3XMNWXpd4


Πριν δυο 24ωρα γράψαμε σχετικά 

- βλέπω τον ΑΓΙΟ να βγαίνει μετά τα μεσάνυχτα από τον Ναό του ενώ οι πόρτες είναι κλειστές  και να κατεβαίνει τα μαρμάρινα σκαλάκια.

Ευχής έργον να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και όχι στην δαιμονικότητα που βιώναμε τον προηγούμενο καιρό.

Που θα πάει αυτό το σενάριο τρόμου; 

Πλησιάζει η εορτή του Πρωτόκλητου Αποστόλου Άγιου Ανδρέα και φόβος για αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας ελλοχεύει στην Πόλη του, όπου και το Μαρτύριο του και το Σεμνό του Ιερό σκήνωμα και η Τιμία κάρα του, στην πολυώνυμη Πάτρα της Αχαίας.

Όλα θυμίζουν μέρες Θεσσαλονίκης και ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Αφού πρέπει να τηρήσουμε τα έκτακτα αυτά μέτρα για την καταστολή της εξάπλωσης της πανδημίας, αφού οι εκκλησίες είναι κλειστές και δεν τελούνται Πανηγυρικές Θείες Λειτουργίες , τί άραγε φοβούνται;

Πρός τι αυτός ο τρόμος, αφού οι πολίτες στην πλειοψηφία τους συμμορφώνονται  στην κοινή προσπάθεια  αντιμετώπισης  της επιδημιολογικής αυτής έκτακτης κατάστασης;

Υπάρχει εξήγηση και μας την έδωσε πριν χρόνους ένας άστεγος συνάνθρωπος μας εκεί έξω στα όμορφα  πάρκα που περιβάλλουν τον πανίερο ναό του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα , όταν βρεθήκαμε σε αυτόν για να προσκυνήσουμε τον Πρωτόκλητο.

Μας είπε τότε ο άστεγος που κοιμόταν τα βράδια στα παγκάκια έξω από τον περίλαμπρο ιερό ναό των Πατραίων.

- βλέπω τον ΑΓΙΟ να βγαίνει μετά τα μεσάνυχτα από τον Ναό του ενώ οι πόρτες είναι κλειστές  και να κατεβαίνει τα μαρμάρινα σκαλάκια.

- μετά από ώρες και πρίν ξημερώσει τον βλέπω να επιστρέφει και να ανεβαίνει με δυσκολία τα σκαλοπάτια γιατί κουβαλεί τσουβάλια στις πλάτες του.

- στην αρχή νόμιζα, ότι είχα παραισθήσεις από το άδειο στομάχι μου. 

- αλλά αυτό γινόταν τακτικά και έτσι πείσθηκα  ότι είναι αλήθεια.

- μια μέρα έτρεξα να ΤΟΝ  βοηθήσω και αυτός συγκαταβατικά γύρισε το φωτεινό του πρόσωπο προς τα εμένα και χαμογελώντας μου είπε: 

" δεν μπορείς να με βοηθήσεις, γιατί μέσα σε αυτά τα τσουβάλια κουβαλώ τις αμαρτίες, αλλά και την μετάνοια των Πατρινών συμπολιτών μου, τις πάω στον θρόνο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ και ΑΥΤΟΣ κάνει τους λογαριασμούς ΤΟΥ." 

"  όσο θα βρίσκομαι εδώ, η ΠΟΛΗ μου δεν πάθει κακό"    

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ σήμερα  

ΑΡΑΓΕ με αυτήν την πανδημία θα επιτρέψει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ να πάθει κακό η αγαπημένη του ΠΟΛΗ;

  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας