Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

η ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ στα μανταλάκια των διεθνών ΜΜΕ (να πέφτουν επί τέλους τα προσωπεία των " φιλών" μας)

 


Με το ζόρι δεν μπορεί να πειστεί κανένας ότι ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι η ίδια η ΑΥΤΟΖΩΗ πάνω από όλα τα φάρμακα και τις θεραπείες, ότι είναι μεταδιδόμενος ανά τους αιώνες και μέχρι την συντέλεια του κόσμου αυτού  με σκοπό να χαρίζει την εδώ ζώη εν ειρήνη και την συνέχεια της στην αιωνιότητα.

Ευχόμαστε στους φίλους μας που γράφουν τα παρακάτω   καλή τύχη, όταν θα δεχτούν την τεχνητή εκείνη ανοσία που δεν είναι βέβαιο ότι θα τους σώσει τελικά.

Μετά από δύο δεκαετίες ιατρικών ερευνών αν γίνουν στο μέλλον,  θα διαπιστώσει η ανθρωπότητα πολλά, τι είχε, τι έπαθε, τι κέρδισε και τι απώλεσε. Ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε μαζί με τις πανδημίες εκατόμβες θυμάτων.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  


στα ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΜΕ

Σκληρή κριτική κατά της Εκκλησίας ασκεί η Γαλλική Εφημερίδα "Le Monde" σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η εφημερίδα σε δημοσιεύμα με τίτλο "Ο αμφιλεγόμενος ρόλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην εξάπλωση του Covid", τονίζει ότι πολλοί έχουν μολυνθεί όπως ο Αρχιεπίσκοπος, Μητροπολίτες αλλά και οι ιερείς.

Η δημοσιογράφος κάνει λόγο για πιστούς που δεν φορούν μάσκες, αλλά και για πιστούς που φιλούν τις εικόνες και τα χέρια των ιερέων.

Επίσης, χαρακτηρίζει συγκλονιστικές εικόνες όπως τον ιερέα που έβαλε το παιδί του να φιλήσει το φέρετρο του Μητροπολίτη που πέθανε από Covid-19, ενώ επικρίνει την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας με κοινή λαβίδα.

Σε άλλο σημείο σχολιάζει τους ιερείς εκείνους, οι οποίοι έχουν εναντιωθεί στην θρησκευτική τους αρχή, η οποία κάλεσε να τηρούνται τα μέτρα των ειδικών.

Τέλος, η Γαλλική Εφημερίδα δεν αφήνει ασχολίαστο και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, όπου πλήθος πιστών έφτασαν στο ναό για να προσκυνήσουν. Κορίνα Σαντοριναίου για την Romfea.gr ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/diafora/40653-kritiki-tis-gallikis-le-monde-stin-ekklisia-tis-ellados

στα Γερμανικά ΜΜΕ

H Frankfurter Rundschau με προκλητικό τίτλο «Η υποκρισία δεν προστατεύει». χτυπάει το θεμέλιο της ορθόδοξης Πίστης.

H γερμανική εφημερίδα αναφέρει: «Πρόκειται για τραγική ειρωνεία. Διότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι η φωνή τη σύνεσης. Από το Μάρτιο προειδοποιούσε τους πιστούς να επιδείξουν "πνεύμα ευθύνης" και να εφαρμόζουν τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας.

Όμως η στάση της εκκλησίας είναι αντιφατική. Παρά την πανδημία κοινωνεί τους πιστούς όπως πάντα. Δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι με το ίδιο κουτάλι. Μια γιορτή για τον κορωνοϊό. Η Ιερά Σύνοδος ωστόσο επιμένει ότι η θεία κοινωνία "ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών" και ότι αποτελεί "τρανή φανέρωση της αγάπης". ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/937741_oi-germanoi-htypoyn-ypoyla-tin-orthodoxia-zitoyn-na-stamatisei