Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ " Όσοι έχουν διαμορφώσει την άποψη ότι την επομένη του εμβολιασμού, ο κόσμος θα επανέλθει, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος." Ο επικεφαλής γιατρός της Moderna



 

Η ρητορική που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ανά τον κόσμο και που -ευλόγως- εξυπηρετεί και την ανάγκη βελτίωσης της γενικότερης ψυχολογίας, ότι με τη χορήγηση του εμβολίου, θα ανακοπεί άμεσα η διασπορά του νέου κορωνοϊού, όχι απλώς δεν είναι ακριβής, αλλά είναι και επικίνδυνη, καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι το άτομο που θα εμβολιαστεί, θα είναι ακίνδυνο, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για το περιβάλλον του, με το οποίο συναναστρέφεται.


Ο Dr. Tal Zaks, επικεφαλής γιατρός της Moderna, από την οποία περιμένουμε το πολυπόθητο εμβόλιο το αμέσως επόμενο διάστημα, ήταν σαφής στην τοποθέτησή του:

«Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους να μην νοσήσουν. Δεν έχει αποδειχθεί, όμως, αν μπορεί να ανακόψει τη μετάδοση του κορωνοϊού».
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις αν ο εμβολιασμένος μεταδίδει ή όχι τον ιό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1068566/kabanaki-apo-ton-epikefalis-giatro-tis-moderna-to-emvolio-den-tha-epanaferei-amesos-tin-kanonikotita/

"ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ  ΜΑΣ ΛΕΝΕ   ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΤΑ , άραγε σκέφτηκαν τι έχουν να διαχειριστούν στο άμεσο μέλλον; το πρώτο είναι η οργή του κόσμου που σε βασικά ερωτήματα μένει ακάλυπτος.
"το αποφασίζουμε και διατάσσουμε δεν είναι ιατρική" 
Καλόν είναι η συμμετοχή της κοινωνίας σε όλα τα επιστημονικά δεδομένα που δίνονται, ώστε να γνωρίζει τι της γίνεται, αλλά και να συμμετέχει ενεργά σε κάθε κοινή προσπάθεια". 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας