Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Με μεγάλη μαεστρία και πονηριά οι τούρκοι αυτές τις μέρες στήνουν ανθρωπιστική προβοκάτσια στο ΑΙΓΑΙΟ.

 

ΦΩΤΟ από https://www.dailysabah.com/
 
Είκοσι δύο μετανάστες που ωθήθηκαν πίσω στα τουρκικά ύδατα από την Ελληνική ακτοφυλακή διασώθηκαν κοντά στη δυτική επαρχία Ντσίλι της Σμύρνης, Τουρκία, 12 Νοεμβρίου 2020. (AA Photo)


Η Ελλάδα επιτέθηκε για άλλη μια φορά σε πλοία που μεταφέρουν δεκάδες μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών στο Αιγαίο Πέλαγος, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα.

«Έλληνες στρατιώτες που δεν απέχουν από κινήσεις που θα μπορούσαν να βυθίσουν σκάφη που μεταφέρουν δεκάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων είναι παιδιά, ανοίγουν ΠΥΡ γύρω από τις βάρκες που  έφεραν τρύπες», ανέφερε το υπουργείο σε γραπτή δήλωση.

Το υπουργείο σημείωσε ότι αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια   του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Τουρκία έρχεται να σώσει τους απελπισμένους μετανάστες.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι ενέργειες των Ελλήνων ακτοφυλακών είχαν καταγραφεί μία προς μία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα σκάφη σπρώχνονται πρώτα προς τα τουρκικά ύδατα και μετά επιτίθενται με πυροβολισμό ή  με μακριές ράβδους από τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες «αγνοούν τις κραυγές των μεταναστών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στην https://www.dailysabah.com/politics/eu-affairs/greece-renews-assault-on-migrant-boats-turkeys-defense-ministry-says

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ , ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ 

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ 

ΤΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ ΚΑΙ ΥΠΌΣΤΡΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 

ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ