Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Να εξοπλιστούμε με τις ζωαπάροχες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση κάθε πανδημίας και κακού- όπου Μ= Μετάνοια, όπου Ε= Εξομολόγηση , όπου Θ = ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ, αλλά δυστυχώς προς το παρόν μας τις αποκλείουν.



 

φωτο TO ΙΕΡΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

" Η έκρηξη κορονοϊού στα βιζόν της Δανίας "σήμα κινδύνου" για το εμβόλιο" Του Sam Fazeli

Η μάχη ενάντια στην Covid-19 έλαβε μεγάλη ώθηση αυτήν την εβδομάδα, με το εμβόλιο των Pfizer - BioNTech να δείχνει πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της νόσου...

Ο κίνδυνος μεταλλάξεων του ιού

Πόσο ενθουσιασμένοι, ωστόσο, πρέπει να είμαστε; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γρήγορα μεταλλάσσεται ο ιός και πόσο εύκολα ή δύσκολα βρίσκει τρόπους να παρακάμψει τα εμβόλια και άλλες εγκεκριμένες θεραπείες.

Λίγα λόγια ως υπόβαθρο. Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς. Κατά τη διάρκεια ακόμη και μιας μεμονωμένης λοίμωξης, ένα άτομο μπορεί να φέρει στο σώμα του κορονοϊούς με μεταξύ τους μικροδιαφορές.

Εάν ένα εμβόλιο ή ένα αντίσωμα δεν είναι 100% αποτελεσματικό στην εξάλειψη μιας λοίμωξης, τότε ακόμη και αν αποτρέπει την ασθένεια, θα μπορούσε να επιτρέπει ωστόσο τη δημιουργία ανθεκτικών κλώνων του ιού. Αυτοί οι κλώνοι μπορούν στη συνέχεια να εξαπλωθούν σε άλλα άτομα και να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα του εν λόγω εμβολίου ή της θεραπείας.

Η περίπτωση των βιζόν στη Δανία

Δεν πρόκειται περί θεωρητικής συζήτησης. Η Δανία, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς δέρματος βιζόν στον κόσμο, βρίσκεται στη διαδικασία θανάτωσης ολόκληρου του πληθυσμού των 17 εκατομμυρίων βιζόν της, αφού ο ιός βρήκε τον δρόμο της προσβολής κοπαδιών τους σε εκατοντάδες αγροκτήματα της χώρας.

Λόγω των τεράστιων αριθμών τους, τα βιζόν παρείχαν στον ιό την ευκαιρία να εξαπλωθεί γρήγορα και να μεταλλαχθεί. Στη συνέχεια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο ο ιός εισήλθε για πρώτη φορά στον ανθρώπινο πληθυσμό στην Κίνα, επέστρεψε με τη νέα του μορφή στους ανθρώπους.

Μια παραλλαγή του ιού της Δανίας πιθανόν να έχει τη δυνατότητα να είναι ανθεκτική στα εμβόλια και τις θεραπείες των οποίων την έλευση μόλις "γιορτάσαμε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.capital.gr/bloomberg-view/3494863/i-ekrixi-koronoiou-sta-bizon-tis-danias-sima-kindunou-gia-to-embolio

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ