Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

« θα ξαναγυρίσουν εκεί στην πατρίδα πάλι οι Έλληνες» ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ και ειδικά όταν αυτή είναι μαρτυρία δυο ΑΓΙΩΝ.


 

ΦΩΤΟ από το ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ο ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ βοήθεια μας η μνήμη του. Ας έχομε όλοι τις αγίες του Ευχές.

 « Τρεις μέρες πριν την εκδημία του ήλθε η Παναγία, τον γύρισε σ’ όλο το Άγιο Όρος, τα Μοναστήρια, τους Ναούς που τόσο επιθυμούσε να δει και δεν είχε αξιωθεί και του είπε ότι σε τρεις ημέρες θα παρουσιαστεί στον Κύριο, που τόσο πολύ αγάπησε και έδωσε όλο του τον εαυτό σ’ Αυτόν. Έφυγε στις 10 Νοεμβρίου το 1924.

Ήταν αυτό που ψέλνουμε στο απολυτίκιο του

«  Θείας πίστεως.
Βίον ένθεον, καλώς ανύσας, σκεύος τίμιον, του Παρακλήτου, ανεδείχθης θεοφόρε Αρσένιε, και των θαυμάτων την χάριν δεξάμενος, πάσιν πάρέχεις ταχείαν βοήθειαν. Πάτερ όσιε Χριστόν τον Θεόν ικέτευε δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.»

 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ( όταν ένας ΑΓΙΟΣ βαπτίζει κάποιον που γίνεται ΑΓΙΟΣ – αυτά τα πράγματα είναι η ίδια η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας που την πολεμούν σήμερα με λύσσα)

 

 Μας έφερε ο γέροντας ένα τετράδιο που είχε γραμμένες κάτι προφητείες του Αγίου Αρσενίου του Χατζηεφεντή του νοννού του .

Εκεί μέσα ο Άγιος προφήτευε τα γεγονότα του 1923 και έλεγε ότι θα ξαναγυρίσουν εκεί στην πατρίδα πάλι οι Έλληνες.

– Ο Γέροντας είπε ότι εκτός που θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι , θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατισθούν από την αρρώστια οι Τούρκοι.

Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε του Αθανάσιου Ρακοβαλή , Σελ: 79

 

Και την Κωνσταντινούπολη θα την πάρουμε. Θα μας την δώσουν δηλαδή. Όχι από καλοσύνη ή από δικαιοσύνη. ΟΧΙ . Αλλά θα οικονομήσει ο Θεός νάρθουν έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων, ώστε να τους βολεύει ναχουμε εμείς την Πόλη .
Και την Καππαδοκία θα την πάρουμε.

Τον κοίταξα με απορία.

– Και την Καππαδοκία γέροντα ; ρώτησα .

– Έ!…Θα είναι τόσο χαλαρά τα πράγματα εκεί που θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει, οπότε θα είναι σαν να την έχουμε.

– Καλά Γέροντα , οι Τούρκοι είναι δέκα εκατομμύρια στην Πόλη….και θα μας την δώσουν, πως θα μπορέσουμε να τους ελέγξουμε ;

– Θα τους περάσουν απέναντι, από την άλλη μεριά . Ο λογισμός μου λέει (το τόνισε ο «λογισμός») ότι θα τον κάνουν έτσι για τα νερά….Να είναι διεθνή…. Μετά θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα γίνει μεγάλο κακό. Θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Το έχει πει και ο Άγιος Αρσένιος αυτό. Είχε γράψει ένα τετράδιο με προφητείες …σου το έχω δείξει;

– Ναι , γέροντα .

– …μετά είναι και το ένα τρίτο που θα γίνουν χριστιανοί .

Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε του Αθανάσιου Ρακοβαλή, Σελ: 77