Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

« καθόμασταν έξω στην αυλή της Παναγούδας στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ καμιά δεκάδα άτομα – προσκυνητές και ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ απαντούσε σε ερωτήσεις.

Κοινό θέμα προβληματισμού και απορίας  ήταν αρχές δεκαετίας του 1990  το γνωστό  θέμα των δελτίων της ταυτότητας και ο δυσώνυμος αριθμός του θηρίου.

Πολλές οι γνώμες , πολλές οι ερωτήσεις , ο ΑΓΙΟΣ υπομονετικά άκουγε όλες τις παραξενιές του καθενός. Σουρούπωνε και  τους λέει ο ΑΓΙΟΣ:

-        Θα προσπαθήσουν να τις φέρουν πολλές φορές , κάτι όμως θα γίνεται και θα τους αλλάζει τα σχέδια.

-        Άντε τώρα παλληκάρια να πηγαίνετε.

-        Εσείς να δείτε τι θα κάνει η Εκκλησία;

( το παραπάνω γεγονός το βίωσε αυτόπτης αδελφός και μας το μετέφερε από τότε)

ΤΩΡΑ τι κάνει η Ιεραρχία γιατί αυτό που ζούμε έχει άμεση σχέση με το σφράγισμα που το ανέβαλλαν πολλές φορές ώστε να το τελειοποιήσουν, να το εμφυτεύσουν και αυτό να γίνει παγκοσμίως ,ώστε να ζούμε κατά αυτούς ζωή χαρισάμενη με το σκοτεινό αφεντικό τους που λυσσάει ειδικά για την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ;

Πολλά λέγονται, αλλά ο σκοπός της Ορθοπραξίας δεν είναι να σκανδαλίσει, αλλά να κτίσει κανένα πετραδάκι που να γράφει πάνω του ΧΡΙΣΤΟΣ.

Τόσα χρόνια βλέπαμε όλοι μας, αλλά και οι Ιεράρχες μας τον πονηρό να κάνει κωλοτούμπες, ώστε να φρενάρει τον ανθρωπάκο της καθημερινής μιζέριας να πάει στην Εκκλησία για να πάρει καμιά ανάσα. Δεν τα κατάφεραν οι αντικείμενοι  γιατί οι εκκλησίες γέμιζαν και οι άνθρωποι μέσα σε αυτές ανέπνεαν αέρα αιωνίου ζωής μέσα στις ευωδίες των Χαριτόβρυτων Μυστηρίων ΤΗΣ.

Σου λέει έτσι είστε;

«κλείνουμε τις εκκλησίες και σας κόβουμε και την ανάσα»

Γιατί κρύφτηκαν τα πρόσωπα και τα λιγοστά  χαμόγελα μας ;

Φοβόταν να  δούνε το ανθρώπινο πρόσωπο και μάλιστα το βαπτισμένο εν ΧΡΙΣΤΩ  γιατί σε αυτό έβλεπαν ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ;

Και ξαφνικά όλοι άρχισαν να μηρυκάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα δηλ. από την μια πλευρά φέρνουν την Δημόσια ασφάλεια της υγείας και από την άλλη πλευρά βάζουν την καταστολή των βασικών ελευθεριών λόγω των σημερινών και έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας.

Ξεχνούν οι περισπούδαστοι  δουλευταράδες  που τόσα χρόνια μας δουλεύουν κανονικά ότι μαζί με την υγεία του σώματος διακινδυνεύει ( στο πολύ άμεσο μέλλον – των επόμενων ημερών) και η ψυχική υγεία και η ψυχοσύνθεση ολόκληρων κοινωνιών ( μια βόλτα στους δρόμους , στα σούπερ μάρκετ , στα ΜΜΜ και βλέπεις ανθρώπους να σφάζονται μεταξύ τους) εξ αιτίας της ακούσιας ή εκούσιας φυλάκισης των ελεύθερων ψυχών μέσα στους τέσσερεις τοίχους.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Από την Ιασίου όπου συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος μέχρι τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα η χρονική απόσταση με τα πόδια είναι τρία τέταρτα και με μερσεντές (        όσοι έχουν γιατί άλλοι δεν έχουν) είναι το πολύ είκοσι λεπτά με κίνηση.

ΚΑΙ ρωτάμε, εδώ και δυο μήνες εκεί στον Ναό αυτό κλαίει οφθαλμοφανώς αδιάλειπτα  επί 60 μέρες νύχτα και μέρα η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στην Εφέστιο Εικόνα της και μάλιστα τα δάκρυα της κυλούν πάνω στο πρόσωπο του ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ μέχρι να καταλήξουν σε λαμπυρίζουσες λίμνες δακρύων στο ξύλινο πλαίσιο της Εικόνος αυτής όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προθήκης της.



Που είδατε Σεβασμιότατοι τέτοιο εκκλησιαστικό συνεχόμενο ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ, τόσες μέρες στα παγκόσμια εκκλησιαστικά ιστορικά  δρώμενα;

Και μόνο αν δει κάποιος μια μάνα με ένα μωράκι στην αγκαλιά της να κλαίει , σπαράζει η ανθρώπινη καρδιά του, πόσο μάλλον αν αυτή η ΜΗΤΕΡΑ είναι η μητέρα του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ημών και Μητέρα όλων μας.

Ποιος κλαίει; Κλαίει αυτός που πονάει κατάβαθα.

Ποιος μπορεί να αντέξει τέτοιο συνεχόμενο πόνο επί τόσες μέρες και τέτοιο συνεχόμενο κλάμα;

Μόνο η ΠΑΝΑΓΙΑ μας φυσικά και αυτό για εμάς τους αμαρτωλούς που δεν συναισθανόμαστε τίποτε, μα τίποτε.

Μόνο αν ζούσε στις ημέρες μας ένας Ιερός Χρυσόστομος, ένας Γρηγόριος Παλαμάς,  ένας όσιος Δανιήλ ο στυλίτης θα μας ερμήνευαν και θα θεολογούσαν επί του συνεχόμενου και έκτακτου αυτού ΘΕΟΣΗΜΕΙΟΥ και θα μας έλεγαν τι έρχεται. Τώρα προσκυνούμε την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ και την παρακαλούμε να μας φωτίσει τι να πράξουμε ώστε να σωθούν οι ψυχές μας   

Γιατί Σεβασμιότατοι συνοδικά και επίσημα εν Λατρευτική - Λιτανευτική  πομπή δεν κατευθύνεστε εκεί; ( τόσες μέρες μπορούσατε γιατί τώρα απαγορεύεται λόγω των έκτακτων μέτρων)

Γιατί δεν προσήλθατε τοιουτοτρόπως πέρα από τις τιμητικές εκδηλώσεις που έγιναν από την οικεία Ιερά Μητρόπολη , έμπροσθεν της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και να την παρακαλέσετε να σας φωτίσει τι πρέπει να επιλέξετε για να σωθεί το ποίμνιο από τους βαρείς λύκους με τους οποίους τόσους καιρούς είστε σε άμεση συναντίληψη για πολλούς λόγους ( μπορείτε να αναφέρετε ένα σωρό , συνταγματικούς , νομικούς , οικονομικούς , χρηστής διοίκησης κα);

ΗΡΘΕ η ΩΡΑ των Ιεραρχών.

Ο πιστός λαός σας βλέπει μέσα στα μάτια γιατί πέρα όσα σκανδαλίζουν, είστε και θα είστε η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, αλλά υπάρχει και ο Αμπελουργός που κλαδεύει και περιποιείται τέτοιες μέρες την ΑΜΠΕΛΟ ΤΟΥ.

Ένα άγιο γεροντάκι εκεί κοντά στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ που το γηροκόμησαν στον Βύρωνα , ο γνωστός σε όλους Παπα – Φώτης ο Λαυριώτης έλεγε

« παιδιά μου θα γίνουν πολλά γιατί μας ετοίμασαν πολλά θηρία, αλλά την μόνη ΜΑΝΑ που θα φοβηθούν τα θηρία είναι η ΜΑΝΑ η ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας