Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΕ "ΧΩΝΕΨΕ" ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ

Μην μας φαίνονται τούτα παράξενα.Με αυτά που γίνονται έτσι θα ζούμε και θα πολεμούμε.
ΆΝΑΜΝΗΣΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΕΝ ΧΩΝΑΙΣ
( ΚΟΛΑΣΣΑΙΣ )
Σε κάποιο μέρος της Φρυγίας η γη ανάβλυσε αγιασμένο νερό με τη δύναμη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ , που γιάτρευε κάθε αρρώστια των ασθενούντων . Ένας χριστιανός λοιπόν . Επειδή γιατρεύτηκε η κόρη του έχτισε ωραιότατο ναό στο όνομα του Αρχιστράτηγου ΜΙΧΑΗΛ επάνω στο αγίασμα .
Μετά 90 χρόνια ήλθε στο ναό κάποιος ευλαβής νέος ονόματι Αρχιππος έμεινε υπηρέτης στο ναό και ζούσε ζωή ασκητική και με εγκράτεια . Όταν είδαν αυτό το πράγμα οι ειδωλολάτρες έπιασαν τον Αρχιππο και τον χτύπησαν δυνατά , έπειτα όρμησαν να καταστρέψουν το ναό και το αγίασμα .
Αλλά ω της μεγάλης δυνάμεως του Αρχάγγελου , άλλων απ' αυτούς τα χέρια έμειναν παράλυτα και άλλους σταμάτησε φράγμα φωτιάς και έτσι γύρισαν όλοι άπρακτοι . Όμως το πείσμα και ο θυμός τους ώθησε να κάνουν εκτροπή του κοντινού ποταμού , για να παρασύρει το ναό και να πνίξουν τον Άρχιππο .
Αλλά και πάλι θαύμα , ο ποταμός γύρισε προς τα πίσω ! Τότε σκέφτηκαν να ενώσουν και άλλους δύο ποταμούς , όμως ο Αρχάγγελος Μιχαήλ παρουσιάστηκε στον Άρχιππο και αφού τον έβγαλε έξω απ' τον ναό , έκανε το σημείο του σταυρού και οι ποταμοί στάθηκαν σαν τείχος . Πρόσταξε έπειτα να χωνευθούν και πράγματι κατά παράδοξο τρόπο έως σήμερα στο μέρος εκείνο τα νερά των ποταμών χωνεύονται και γι'αυτό το μέρος ονομάστηκε Χωναί !!!
Αρχιστράτηγε Θεού λειτουργέ θείας δόξης , των ανθρώπων οδηγέ και αρχηγέ των Ασωμάτων , το συμφέρον ημίν αιτήσαι , και το μέγα έλεος ,ως των Ασωμάτων Αρχιστράτηγος !!!
Η εκκλησία μας εορτάζει τον αρχάγγελο Μιχαήλ στις 6 Σεπτεμβρίου