Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Αποκλείεται 100 κιλά μπογιάς να μεταφέρθηκαν με drone και έτσι βεβήλωσαν την Ελληνική Σημαία οι τούρκοι. Κάτι άλλο συνέβει.

 


Αυτά γίνονται την στιγμή που τα ΜΜΕ διαφημίζουν έναρξη συνομιλιών με την τουρκία , την στιγμή επίσης  που διάφοροι σύμβουλοι της ΕΕ μας προιδεάζουν ότι κυρώσεις στην τουρκία δεν μπαίνουν για να μην στενοχωρηθεί ο σουλτάνος  και πολλά άλλα που προσβάλουν την κοινή λογική , όπως αυτό που έγινε στην περιοχή του ακριτικού Καστελλόριζου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

" Μια ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών βρίσκεται πίσω από την πρόκληση στο Καστελλόριζο, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τουρκικού δικτύου Karar TV, που έδωσε στη δημοσιότητα και πλάνα από drone μετά τη δολιοφθορά, οι δράστες πέταξαν 100 κιλά κόκκινης μπογιάς πάνω στην ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στη δεξιά πλευρά του νησιού.

«Μετά την πυρπόληση της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη , μια ομάδα Τούρκων πολιτών, μηχανικών στο επάγγελμα, έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, χρησιμοποιήθηκαν 100 κιλά μπογιάς στην επιχείρηση που έγινε το πρωί του Σαββάτου, 26 Σεπτεμβρίου. Σε νυκτερινές πτήσεις, που δεν αντιλήφθηκαν οι Έλληνες στρατιώτες και συνεχίστηκαν μέχρι τις 09:00 το πρωί χρησιμοποιήθηκαν drone», υποστηρίζει στο ρεπορτάζ του ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός." 

 https://www.iefimerida.gr/politiki/ypex-gia-kastellorizo-anamenoyme-apo-tin-toyrkia-na-odigisei-toys-ypeythynoys-sti

Αποκλείεται 100 κιλά μπογιάς να μεταφέρθηκαν με drone και έτσι βεβήλωσαν την Ελληνική Σημαία οι τούρκοι. Κάτι άλλο συνέβει.

Αυτό να το βρούνε οι αρμόδιοι γιατί ακόμα και με επιχείρηση σμήνους drone είναι δύσκολο να επιτευχθεί. 

Και γιατί να αποκλείσουμε ότι αυτό δεν  έγινε από UAV της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατάλληλα διασκευασμένου να μεταφέρει βομβίδια μπογιάς;

Οι δικαιολογίες των τούρκων είναι αστείες και μας προιδεάζουν για άλλου τύπου υβριδικές επιχειρήσεις. Φυσικά με αυτό που έκαναν χρονομέτρησαν αντιδράσεις μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας