Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτό που συμβαίνει με την Αρμενία είναι η αρχή των ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.Τι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός


Φώτο από https://www.newsbomb.gr/k
 

ΕΓΓΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ; 

- Άγιος  Παΐσιος: "Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με γειτονικό της κράτος – Θα εμπλακούν κι άλλες χώρες"  

-ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός: " Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος"  

Αυτή την στιγμή έχουμε ενεργή συμμετοχή της τουρκίας στην σύγκρουση μεταξύ Αρμένων και Αζέρων. 

"Σύμφωνα με τις αξιόπιστες πληροφορίες μας, [Τούρκοι] στρατιωτικοί εκπαιδευτές και υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό βρίσκονται επί του παρόντος σε θέσεις διοίκησης του Αζερμπαϊτζάν και περιστασιακά είναι υπεύθυνοι για μαχητικές δραστηριότητες", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας από το https://sputniknews.com/world/2020 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Παραθέτουμε την παρακάτω μαρτυρία του Ξενοφώντος Ανδρέα, αγιογράφου, Λεμεσός, Κύπρος

Από το βιβλίο Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370.
(με τον κύριο Ξενοφώντος Ανδρέα συμμετείχαμε σε κοινή τηλεοπτική εκπομπή καναλιού Κυπριακής τηλεόρασης τον Νοέμβριο του 2011 με θέμα τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ)

 " Επισκέφτηκα τον π. Παΐσιο το 1989, έχοντας μόλις διαβάσει ένα σύντομο βιογραφικό του. Αντιμετώπιζα τότε ένα σοβαρό πρόβλημα και πήγα να ζητήσω τη βοήθειά του.

Αφού, λοιπόν, μιλήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα, η κουβέντα γύρισε στο Κυπριακό. Τον ρώτησα τότε αν θα φύγουν ποτέ οι Τούρκοι.

Aυτή ήταν η απάντηση που μου έδωσε ο Γέροντας Παΐσιος:

«Και βέβαια θα φύγουν. Η Κύπρος θα ελευθερωθεί.»
«Πότε, Γέροντα;»
«Ε, δε θα πάρει όσο ο κομμουνισμός στη Ρωσία.»
«Μα, Γέροντα, ο κομμουνισμός δεν έπεσε!» επέμενα.
Κι ο Γέροντας χαμογελώντας μου είπε:
«Τρέμουν τα πόδια του. Όπου να ‘ναι το θεριό σωριάζεται!»
«Και πώς θα φύγουν οι Τούρκοι; Θα κάνουμε πόλεμο;» ξαναρώτησα.
«Όχι, όχι! Πόλεμος θα γίνει, αλλά δε θα τον κάνετε εσείς. Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες. Η Τουρκία θα ανοίξει πολλά μέτωπα και θα αναγκαστεί να πάρει στρατεύματα και πολεμικό υλικό από την Κύπρο, για να τα μεταφέρει αλλού και να ξεκουράσει τους άλλους που θα πολεμούν. Και τότε εσείς θα πάτε πίσω όπως φύγατε: με τα τρακτέρ, τα λεωφορεία, περπατητοί, τρέχοντας.»
«Κι αυτοί θα το δεχτούν; Δε θ’ αντιδράσουν;»
«Κάποιοι θα αντιδράσουν και ορισμένοι θα σκοτωθούν» απάντησε ο Γέροντας. Και συνέχισε:
«Αυτό θα συμβεί γιατί δε θα φεύγουν εύκολα από το σπίτι που γεννήθηκαν, έστω κι αν δεν ήταν δικό τους. Το ίδιο θα γίνει και στις δύο πλευρές, αλλά η Κύπρος θα ενωθεί. Μην το σκέφτεστε. Μόνο να έρθει η μέρα, Ανδρέα, να επιστρέψετε στο Θεό, στην Εκκλησία, στην προσευχή και στην ανιδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον, για να είναι λιγότερες και οι απώλειες εκείνες τις μέρες».

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, όπου και να τα ‘λεγα όλα αυτά, με κορόιδευαν. Όμως εγώ τα πίστευα σαν να τα είχα ακούσει από τον ίδιο το Θεό. Μέχρι που κάποια στιγμή, το 1990, έπεσε ο κομμουνισμός και τότε ορισμένοι απ’ αυτούς μου τηλεφώνησαν για να μου ζητήσουν συγγνώμη. Όσο δε για τα υπόλοιπα, τα προσωπικά μου, ό,τι μου προέβλεψε βγήκε επίσης αληθινό…"

Ξενοφώντος Ανδρέας, αγιογράφος, Λεμεσός, Κύπρος
Μαρτυρίες Προσκυνητών- Νικολάου Ζουραντζόγλου , Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370"
(Ευχαριστούμε τον κύριο Νικόλαο Ζουρνατζόγλου που με θυσίες και κόπους διεσωσε τόσες και τόσες μαρτυρίες και σήμερα όλες αυτές συνιστούν μια πνευματική παρακαταθήκη μεγάλης αξιακής προβολής για τις επόμενες γενιές και για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας που πολεμάτε, αλλά βγαίνει νικήτρια.)
Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός στον Κολινδρό Πιερίας είπε μεταξύ των άλλων: " Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος" https://choratouaxoritou.gr/?p=67965
Τόσο μικρό κράτος σαν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν νομίζουμε ότι υπάρχει.
ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΎΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΡΡΑΞΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ.
καταφτάνουν μαντάντα..." Σύμφωνο της Τασκένδης: Πώς ο πόλεμος Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μπορεί να γίνει πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας" https://www.capital.gr/diethni/3484253/sumfono-tis-taskendis-pos-o-polemos-armenias-azermpaitzan-mporei-na-ginei-polemos-rosias-tourkias
ΤΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ( βλ. και ΑΙΓΑΙΟ) είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας