Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Μέτρα προστασίας είναι να μην ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ; 


Το πράγμα πάει εκεί.

Α Κορ. 1,19    γέγραπται γάρ· ἀπολῶ τὴν σοφίαν τῶν σοφῶν, καὶ τὴν σύνεσιν τῶν συνετῶν ἀθετήσω.

« Ο δημοσιογράφος του News247 απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, ζήτησε το σχόλιο του για την στάση του κ. Κουμουτσάκου να κοινωνήσει.

Ο Υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς απαντώντας τόνισε: "Θα σας μιλήσω από καρδιάς! Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη τη πίστης μας".

"Αυτό που είναι ξεκάθαρο και σίγουρο είναι όταν όλα τα μέλη της Κυβέρνησης, πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε τους κανόνες, που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.»  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/39508-xardalias-gia-koumoutsako-kapoioi-exoume-epilejei-na-min-kanoume-epideiji-tis-pistis-mas

Η έκφραση  « είμαι και εγώ χριστιανός και μπορεί καλύτερος από εσένα, αλλά δεν κάνω επίδειξη» είναι δοκιμασμένη από παλαιά, όταν κάποιος επιχειρηματολογεί στριμωγμένος.

 

Πρέπει να διασαφηνιστεί τι σημαίνει « να τηρούμε τους κανόνες, που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν»;

Έχει αυτό σχέση με την ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και τον τρόπο της Θείας Μεταλήψεως;

Ταυτίζονται αυτές οι νουθεσίες με τις απόψεις εκείνου του γενετιστή από την Γενεύη;

Τελικά τα ερωτηματικά  γίνονται ακόμα πιο  πολλά:«ο κ. Κουμουτσάκος εξέπεμψε μια διαφορετική εικόνα από αυτή που είναι ευρέως γνωστή, επιλέγοντας να κοινωνήσει στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού, χωρίς μέτρα προφύλαξης» δηλώνοντας

«Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία & ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας», έγραψε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο Twitter.

https://www.iefimerida.gr/ellada/koymoytsakos-lypamai-anagki-moy-dimioyrgise-thema

Δηλ. τι υπονοεί ότι δεν φορούσε μάσκα ή γιατί προσήλθε για να μεταλάβει;

Γιατί δεν διευκρινίζονται τα παραπάνω;

Που πάει το πράγμα; Στην πρόληψη και την καταστολή της πανδημίας ή σε άλλα;

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ « λέτε να κάνουμε μέσα ή έξω από τα σπίτια μας ή στα σύνορα;»

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας