Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Figaro: Μετά την εξολόθρευση των Αρμενίων, Ελλήνων και Κούρδων οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν χάος στη Μεσόγειο

 


Η ελευθερία και ο νόμος στη Μεσόγειο δεν μπορούν να αφεθούν στα χέρια ενός Ισλαμιστή Σουλτάνου που ακολουθεί εθνικιστική και θρησκευτική πορεία, δήλωσε ο  Αντριέν  Ντεσούιν, ειδικός διεθνών σχέσεων στο Pont Neuf institution, ένα ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο.( παραθέτουμε αποσπάσματα από το https://www.echedoros-a.gr/2020/09/figaro.html)


" Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Le Figaro, ο Ντεσούιν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την απόφαση της Γαλλίας να  υποστηρίξει σθεναρά την Ελλάδα και την Κύπρο σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, διακινδυνεύοντας, συγχρόνως,  να θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της με τη Γερμανία;

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, παραμένει η κολακευτική εντύπωση για μας ότι η Γαλλία σώζει την τιμή της Ευρώπης. Χώρες στα βόρεια και ανατολικά της ηπείρου φαίνονται αόρατες,  με μια εμμονή να εκδιώξουν τη Ρωσία με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

 Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την αντιπαλότητα ΗΠΑ-Ρωσίας

 Η Τουρκία διεισδύει επιδέξια στην παραδοσιακή αντιπαλότητα ΗΠΑ-Ρωσίας. 

Αυτός ο Τουρκικός Ισλαμικός Εθνικισμός, ο οποίος επαινεί το μεγαλείο του Οθωμανικού Χαλιφάτου και την ενότητα και τη στρατιωτική συγκέντρωση που δημιουργήθηκε κατά την εποχή του Μουσταφά Κεμάλ, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. 

Οι ενέργειες του Τούρκου Προέδρου σχετικά με την Αγία Σοφία και την Εκκλησία του Χριστού Σωτήρος δεν πρέπει να υποτιμηθούν. 

Το πρόγραμμά του είναι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης.

 Η εθνοτική και θρησκευτική εκκαθάριση στην Τουρκία είχε προηγούμενο με Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους. 

Εάν επιτρέψουμε στον Ερντογάν να προχωρήσει ακόμη και μερικά χιλιόμετρα, ολόκληρη η Μεσόγειος και τα Βαλκάνια θα βρεθούν στο χάος." 

Zurnal 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

/https://www.echedoros-a.gr/2020/09/figaro.html



"για γέλια και για κλάματα" 

Ξεκίνησε «διάλογο» ο Ερντογάν!

ΚΑΙ ζητά αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου με νέα NAVTEX. 
"Την ώρα που ο Ερντογάν συζητά για «διάλογο παρά τις ελληνικές προκλήσεις» στους Ευρωπαίους ηγέτες, ο υδατογραφικός σταθμός της Σμύρνης συνεχίζει τις παραδοσιακές πρακτικές.

Νέα οδηγία προς ναυτιλλομένους (Navtex) εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, διά της οποίας αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου.

«Το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της νήσου Λήμνου, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923, έχει παραβιαστεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τουρκική Navtex." 

πηγή:  https://www.onalert.gr/ellinotourkika/xekinise-dialogo-o-erntogan-zita-apostratiotikopoiisi-tis-limno-me-nea-navtex/396244/