Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

κύριοι τα παραμύθια σε συσκευασία μιάς χρήσης έληξαν ...πάμε ολοταχώς στην στυγνή πραγματικότητα. Να υπερασπιστούμε τα νησιά μας αντάξια των προγόνων μας.

 


Μας συμβουλεύουν μέσω των παρατρεχάμενων τους για να μην φαίνεται κατευθεία το αποτρόπαιο πρόσωπο τους.

" Κυνική η σύμβουλος Μπορέλ: “Ξεχάστε τις κυρώσεις, μην έχετε ψευδαισθήσεις και βρείτε τα με την Τουρκία”!

Κυνική η σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ, Νάταλι Τότσι, δηλώνει: «Ξεχάστε τις κυρώσεις! Δεν είναι αυτός ο τρόπος να ασκηθεί επιρροή επί της Τουρκίας» και προσθέτει  ότι θα εκπλαγεί ιδιαιτέρως αν υπάρξει πολιτική συμφωνία για κάτι τέτοιο στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής!
Όπως γράφει ο  στην Καθημερινή η διευθύντρια του ιταλικού ινστιτούτου IAI χαρακτήρισε «επικίνδυνη ψευδαίσθηση» την ιδέα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αδελφός εκεί έξω – είτε είναι οι ΗΠΑ, είτε η Γαλλία, είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση – που θα παρέμβει και θα υπερασπιστεί τα ελληνικά και τα κυπριακά συμφέροντα. Αυτή η ψευδαίσθηση είναι που αποτρέπει τις χώρες αυτές από τη συνειδητοποίηση ότι η μόνη λύση που μπορεί να προκύψει είναι μεταξύ των μερών που εμπλέκονται [στη διένεξη]». Αυτό που χρειάζεται, τόνισε η σύμβουλος του κ. Μπορέλ, είναι «ένα πραγματικό reset των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας», μέσω του εκσυγχρονισμού της Τελωνειακής Ένωσης – τον οποίο «αρνείται η Ε.Ε.».https://www.militaire.gr/kyniki-i-symvoylos-mporel-quot-xechaste-tis-kyroseis-min-echete-pseydaisthiseis-kai-vreite-ta-me-tin-toyrkia-quot/

Αυτή η κυρία μας κάνει μασάζ και φυσικά δεν έχει ακούσει τίποτε για τις μόλις σημερινές απειλές του σουλτάνου ούτε για τις χθεσινές ούτε για τις προχθεσινές.


Μόλις σήμερα " Ερντογάν: Ενισχύουμε το Ναυτικό μας για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας" δηλ. το ΑΙΓΑΙΟ εννοεί .

https://www.onalert.gr/ellinotourkika/erntogan-enischyoyme-to-naytiko-mas-gia-na-prostateysoyme-ti-galazia-patrida-mas/396567/

Είναι θρασύτατοι και γελοίοι και ζητούν με πλάγιο τρόπο την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών.

" Ελληνοτουρκικά: Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν μιλά για “κοινό στρατιωικό μηχανισμό στο Αιγαίο”

Οι διερευνητικές συνομιλίες θα συνεχίσουν από εκεί που έμειναν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν άλλες δύο παράλληλες διαδικασίες διαπραγματεύσεων, μία σε πολιτικό επίπεδο και μία σε στρατιωτικό.
Στις στρατιωτικές συνομιλίες θα υπάρξει μια δομή στην οποία θα μπορεί να δημιουργηθεί ένας κοινός μηχανισμός εργασίας στο Αιγαίο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών σχετικά με τη θάλασσα, τον αέρα και τα σύνορα. Όπως είπε, έχουν γίνει μια σειρά επαφές γι αυτό και αυτή τη βδομάδα έγιναν σε αυτό το πλαίσιο συναντήσεις στο ΝΑΤΟ." https://www.militaire.gr/ellinotoyrkika-o-ekprosopos-toy-erntogan-mila-gia-quot-koino-stratioiko-michanismo-sto-aigaio-quot-ti-allo-tha-akoysoyme/
ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να βάλει το χέρι του ..μεταφέραμε λεγόμενα γέροντα πριν πολλές μέρες ...
ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2020 ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ:
ΓΕΡΟΝΤΑΣ " να με θυμηθείς αντί για κυρώσεις στην τουρκία θα βάλλουν κυρώσεις στην Ελλάδα..."
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/09/blog-post_97.html
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας