Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

15 η ημέρα : δροσοσταλίδες δακρύων σχηματίζονται πέριξ της Οφθαλμικής κόγχης της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ , συγκρατούνται επ ολίγον και μετά ρέουν στο πρόσωπο του ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ. Αυτό γίνεται συνέχεια όλο το 24ωρο στην εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Βύρωνα.

Τα δάκρυα συγκεντρώνονται κάτωθεν του ξύλινου πλαισίου της εικόνας όπισθεν της  αεροστεγούς υάλινης προστατευτικής προθήκης.



Άξιον απορίας γιατί δεν στεγνώνουν την στιγμή που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές;

Η απάντηση είναι ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ κλαίει συνέχεια ( ακόμη και όταν ο Ιερός Ναός είναι κλειστός)  και έτσι πάντα  όλο το 24ωρο υπάρχει λίμνη δακρύων.

« Οι εν θλίψεσιν όντες , την εικόνα σου έχομεν,

ω Παρηγορήτρια Κόρη ,ως ελπίδα παρήγορον, εκ ταύτης ουν λαμβάνομεν χαράν , και θείων δωρεών τον θησαυρόν,  τα ελέη της στοργής σου της μητρικής , και πλούτον αγαθότητος.

Χαίροις των ασθενούντων η ισχύς , χαίροις λιμήν γαλήνιε,  χαίροις αμαρτωλών καταλλάγη , του κόσμου καταφύγιον» (ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ)


 

 Πράγματι ολάκερου  του κόσμου καταφύγιον και της πολυαδικημένης Ελλάδος  γιατί το μήνυμα που μας δίνει η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ μέσω της εφέστιας εικόνος της από τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Βύρωνα που βουρκώνει και δακρύζει αδιάλειπτα απο την  8η  Σεπτεμβρίου του 2020 απευθύνεται σε όλη την οικουμένη.

Δάκρυα που ξεκινούν απο την κόρη του ματιού ΤΗΣ  , δάκρυα που στέκονται και όταν κυλούν βρέχουν ικετεύοντας  το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ που κρατεί στα άχραντα χέρια ΤΗΣ  , παρακαλώντας το για την ανθρωπότητα, αλλά και για την Ελλάδα μας που ξεκίνησε να ζει φοβερές στιγμές. 

Τι είναι άραγε ο δικός μας πόνος έμπροσθεν του παγκόσμιου πόνου ΤΗΣ για τα μαύρα χάλια της αμετανοησίας μιας ανθρώπινης γενιάς.

Το έκτακτο και συνεχόμενο  αυτό γεγονός στο κέντρο της πρωτεύουσας των Αθηνών σημαίνει και άλλα πολλά.

Είναι σαν να λέει η ΠΑΝΑΓΙΑ στους υπεναντίους ότι « εσείς μπορείτε να κάνετε αυτά που θέλετε για να εξυπηρετήσετε τα σκοτεινά σχέδια σας, αλλά ΕΓΩ είμαι και θα είμαι δίπλα στα παιδιά μου»

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας