Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

η Ρωσοτουρκική φιλία τελείωσε οριστικά με την σύγκρουση Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν.


 

Τώρα η τουρκία ξανα προσελήφθηκε από το ΝΑΤΟ για να παίξει εκείνο τον παλιό ρόλο της ¨του χωροφύλακα της Αν. Μεσογείου¨ , τον οποίο τον επεκτείνει και  με τον ρόλο του σεκιουριτά στον Καύκασο.

Κάπως έτσι τα πράγματα έρχονται στα ίσια τους και οι Ρώσοι ανακαλύπτουν ( αν και το ήξεραν , αλλά έβλεπαν τα συμφέροντα τους μόνο) την αφερεγγυότητα του σουλτάνου.

Το κακό τρίτωσε για τους Ρώσους γιατί βλέπουν μια τουρκία με εξωφρενικό στρατηγικό κομπασμό να συγκρούεται απευθείας με τα συμφέροντα τους στην Συρία , στην Λιβύη και τώρα στο κρίσιμο υπογάστριο του Καυκάσου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι μόλις τελείωσε η Ρωσική στρατιωτική άσκηση ΚΑΥΚΑΣΟΣ 2020 ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η δεινή θέση της τουρκικής οικονομίας φέρνει την γείτονα χώρα να τα παίζει όλα για όλα, κάτι που σχετίζεται και με την  ευμεταβλητότητα της ψυχοπαθολογίας του σουλτάνου.

Τώρα η τουρκία ξανα προσελήφθηκε από το ΝΑΤΟ για να παίξει εκείνο τον παλιό ρόλο της ¨του χωροφύλακα της Αν. Μεσογείου¨ , τον οποίο τον επεκτείνει και  με τον ρόλο του σεκιουριτά στον Καύκασο.

Πιθανώς ο πολύς Πούτιν να έχει προβλήματα με τους στρατηγούς του το επόμενο διάστημα και σε σχέση με τα γεωπολιτικά  ανοίγματα που έκανε με το Ερντογάν, που  μάλιστα έφτασε στο σημείο να του πουλάει διαστημική τεχνολογία των S- 400 πυραυλικών συστοιχιών που σήμερα έχουν κλειδώσει ακόμα και το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

 Δυτικοί και  Ρώσοι  ηγέτες, όλοι αυτοί μπορεί να παίζουν παιχνίδια εις βάρος των λαών, αλλά δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει και ο αδέκαστος πνευματικός νόμος που τους ξεγυμνώνει, όπως ξεγυμνώθηκαν πρόσφατα που άφησαν τον ξεδιάντροπο σουλτάνο να βεβηλώσει το παγκόσμιο πολιτισμικό και πνευματικό κάλλος του καθιδρύματος της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Πολλές φορές οι αναγνώστες μας διάβασαν αυτό που κατά επανάληψη γράψαμε :

« αν βεβηλωθεί η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα ανοίξουν οι καταπακτές της και θα βγουν όλα τα γεωπολιτικά φαντάσματα που θα ανατρέψουν τις έξυπνες ισορροπίες που έφτιαξαν οι μεγάλοι μαζί με τους τούρκους για να βολεύονται»

Αυτό έγινε τώρα..

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δεν είναι υπερβολή , είναι ζωντανή και αναπνέει .

Σε λίγο θα το διαπιστώσουμε όλοι μας με τα μεγάλα γεγονότα που είναι προ των πυλών.

Προς το παρόν ας χαριεντίζονται ακόμα για λίγο οι αντίχριστοι που εδώ και δέκα χρόνια πάτησαν την Ορθόδοξη Ελλάδα και ας προβληματίζονται οι Έλληνες ότι μπήκαμε σε βαθιά νερά.

Όταν ένας ΑΓΙΟΣ έλεγε « θα γίνουν τέτοια γεγονότα που θα ψάχνεις  να βρεις άπιστο στον κόσμο»  ( και εννοούσε ο Όσιος Παίσιος όλο τον ντουνιά ), ας σκεφτούμε τι ανατροπές θα ζήσουμε όλοι στην επίπλαστη καθημερινότητα της αμαρτίας .

Πόσο δίκαιο είχε ο άγιος Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης που έλεγε « αυτά τα πυρηνικά που έφτιαξαν οι άνθρωποι είναι για να κάψουν τις αμαρτίες τους»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας