Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

«Ένιωθα πολλές φορές κουρασμένος. Μετά την Θεία Κοινωνία αισθανόμουν να μην έχω τίποτα» μας λέει ο ΑΓΙΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ από τήν νήσο της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ


 
Στις 19 Σεπτεμβρίου η Ιερά μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του .

Δεν θα ξεχάσουμε  ποτέ τον συγκλονιστικό  προφητικό λόγο του που έλεγε στα πνευματικά του παιδιά :

- ξέρεται γιατί επέτρεψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να ερημώσουν οι εκκλησιές στην Μικρά Ασία και να φύγουν διωγμένοι οι Έλληνες από εκεί; 

- για να μην βρίσκονται εκεί Έλληνες , όταν θα γίνει το μεγάλο κακό στην Τουρκία ( και εννοούσε την κάθοδο των Ρώσων και τα άλλα που θα γίνουν) 

- έχουμε αναλάβει ιεραποστολικό έργο για τους τούρκους που θα μείνουν σε αυτά τα μέρη. Εμείς πρέπει να ανάψουμε τις Λυχνίες των Επτά Εκκλησιών" 

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ;

Να τι μαθαίνουμε σήμερα από τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο

«Ένιωθα πολλές φορές κουρασμένος. Μετά την Θεία Κοινωνία αισθανόμουν να μην έχων τίποτα», σημειώνει ο όσιος πατήρ ημών Αμφιλόχιος. Προφητικός ο λόγος του, δεκαετίες πριν τις μέρες μας όπου, με τρόπο μανιακό και εμμονικό, επιχειρηματολογούν και επιμένουν τινές εκ των… παροικούντων εις Ιερουσαλήμ ότι η Θεία Κοινωνία και ο τρόπος μετάδοσης Της, καθίσταται αιτία ασθενειών.

Ύβρις - βλασφημία ο λόγος αυτός. Ας γεμίσουμε λοιπόν τις ψυχές και τις καρδιές μας Χριστό,  την ζωή μας σύνολη και όλα γύρω μας και μέσα μας θα γίνουν φώς, χαρά και ελπίδα. Και εάν κάποιοι από εμάς δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε ας πάψουμε, επιτέλους, να πολεμούμε και να λοιδορούμε τα ιερά και τα όσια καθώς, «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος όπως οι πρεσβείες του Οσίου Αμφιλοχίου συντροφεύουν τον καθ΄ ημέραν βίο πάντων ημών.

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/39513-kisamou-

ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΚΕΊΜΕΝΟ ΝΕΦΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας