Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ προ των Πυλών. Από τον στρατηγικό Καύκασο μέχρι τα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ θα στενάξουν τα όπλα.


Μία τρίχα μας χωρίζει από  τα ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που θα δοκιμάσουν την ανθρωπότητα.

 Η πολυκέφαλη αμαρτία, η πολυμέτωπη διαστροφή θα διακοπούν από το ανεξιχνιάστο ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

 Ψήγματα μας έδωσαν οι ΑΓΙΟΙ του και κατά την ΑΦΑΤΟ ΦΙΛΑΝΡΩΠΙΑ του.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτές τις στιγμές διεθνή ΜΜΕ  ( eurasianmonitor, eurasiadaily, southfront)  ομιλούν για εμπλοκή πολλών κρατών στην σύγκρουση Αρμενίων και Αζέρων στον  κρίσιμο στρατηγικό αυχένα του Καυκάσου.

Κάνουν λόγο για εμπλοκή μέσω πολλών αιτιολογιών  του   Ιράν, του Πακιστάν , της Ινδίας ακόμα και του Ισραήλ( πέρα της Ρωσίας και δυτικών κρατών) 

    Φυσικά και αυτός ο πόλεμος γίνεται μέσω αντιπροσωπειών και αφορά την επεκτατική προώθηση των σχεδίων της Άγκυρας που εξυπηρετεί και τα γεωπολιτικά σχέδια των Δυτικών να στραγγαλίσουν τους στρατηγικούς και  οικονομικούς επίγειους  διαδρόμους καθόδου  της Ρωσίας προς την Μέση Ανατολή.

Υπάρχει και άλλο σχέδιο στην συνέχεια που είναι ο αποκλεισμός του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θαλάσσης μέσω των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου, μέ αιτιολογία την σύγκρουση Ελλάδος - τουρκίας στο ΑΙΓΑΙΟ.

ΤΩΡΑ  ο πόλεμος Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μπορεί να γίνει πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας και ώρα με την ώρα αυτό αποκαλύπτεται και με τις ειδήσεις που έρχονται.

Έλεγε το 1989 ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στον Κύπριο προσκυνητή κ Ξενοφώντος Ανδρέα

«Όχι, όχι! Πόλεμος θα γίνει, αλλά δε θα τον κάνετε εσείς. Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες. Η Τουρκία θα ανοίξει πολλά μέτωπα και θα αναγκαστεί να πάρει στρατεύματα και πολεμικό υλικό από την Κύπρο, για να τα μεταφέρει αλλού και να ξεκουράσει τους άλλους που θα πολεμούν. Και τότε εσείς θα πάτε πίσω όπως φύγατε: με τα τρακτέρ, τα λεωφορεία, περπατητοί, τρέχοντας.»

Μαρτυρίες Προσκυνητών- Νικολάου Ζουραντζόγλου , Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370

Ήδη αναφέρεται αρχή μετακίνησης τουρκικών δυνάμεων από τα  Κατεχόμενα μέσω αερομεταφοράς , μάλλον για ενίσχυση των άλλων μετώπων που άνοιξε πρόσφατα η τουρκία.

Αλλά και ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ έλεγε πριν πάρα πολλά χρόνια ...

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός στον Κολινδρό Πιερίας είπε μεταξύ των άλλων: " Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος" https://choratouaxoritou.gr/?p=67965
Τόσο μικρό κράτος σαν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν νομίζουμε ότι υπάρχει.
Αυτά πριν λίγες ώρες γράφαμε σχετικά με τους αγίους μας 
(βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/09/blog-post_330.html)
και σήμερα η επικαιρότητα δίνει αλήθειες σε αυτά που έρχονται: 
"Η Αρμενία προειδοποιεί την Τουρκία για πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της- Η Ρωσία άρχισε μεταφορά αεροσκαφών MiG-29 στην Αρμενία".
(βλ https://www.echedoros-a.gr/2020/09/blog-post_318.html
https://www.echedoros-a.gr/2020/09/mig-29_29.html)
Σε περίπτωση που Τουρκία-Γεωργία συνεχίσουν να κλείνουν τον αεροπορικό διάδρομο Μόσχα-Αρμενία, η Ρωσία μέσω βαλλιστικών πυραύλων Iskander έχει την ικανότητα να χτυπήσει τον αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την υπόλοιπη Ευρώπη, προκαλώντας πολυάριθμες πολιτικο-οικονομικές επιπτώσεις. Μέχρι στιγμής η Ρωσία χρησιμοποιεί εκτεταμένα δύο Ιρανικές βάσεις για εφοδιασμό της Αρμενίας".

Με πληροφορίες από: eurasianmonitor, eurasiadaily, southfront-Άγγελος Χωριανόπουλος https://www.militaire.gr/o-polemos-azermpaitzan-armenias-kai-oi-diethneis-proektaseis-o-ypogeios-rolos-toy-israil-kai-tis-indias/

Ουδείς γνωρίζει αν το πολεμικό μέτωπο εκεί επάνω το σταματήσουν προσωρινά για να προετοιμαστούν για το μέτωπο που επιθυμούν να ανοίξουν στο ΑΙΓΑΙΟ άνομα σχέδια ή θα τρέχουν όλα μαζί. 

Δεν είναι απλώς κρίσιμες ώρες αλλά ώρες υψίστης επιφυλάκης.

Αυτοί  όλοι που ξεγύμνωσαν την Ελλάδα τα τόσα χρόνια της μνημονιακής κατοχής γνώριζαν τι έκαναν;

Σήμερα είναι άκρως αναγκαίο να ντύσουμε την γύμνια μας με το ένδυμα της ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τα άλλα κενά θα τα τακτοποιήσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ.

Οι ΑΡΜΕΝΙΟΙ μετά τις γυναίκες επιστρατεύουν και άνδρες ηλικίας 60 μέχρι 70 ετών ( ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ) 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας