Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σε ποιόν θα λάχει ο άχαρος ρόλος να βγάλει το κολοβό φίδι απο την τρύπα ;

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αυτά μας είπε  πριν δυο μήνες με την έναρξη των τουρκικών  προκλήσεων ένας γέροντας ασκητής που μόνο με την πολιτική δεν ασχολήθηκε στην ζωή του. Καί όταν κατάλαβε  ότι τον είδαμε  παράξενα, απάντησε και στην ερώτηση μας ποιο είναι το κολοβό φίδι και που βρίσκεται η τρύπα του;

- κολοβό φίδι είναι αυτό που την κομμένη ουρά του την άφησε στην Ευρώπη και συνεχίζει να συσπάται με τον υπόλοιπο κορμό του συσφίγκωντας θάνασιμα την Ελλάδα.

-  δυστυχώς παιδί μου,  τρύπα είναι τα Ελληνικά νησιά στο ΑΙΓΑΙΟ και με ότι γίνεται σε αυτά. 

- ο τούρκος θέλει να μπει και αυτός μέσα στην τρύπα γιατι σε λίγο εξ αιτίας της  πιέσης των μεταναστευτικών ροών σε αυτά θα αποκτήσουν λόγο και εξουσία οι Ευρωπαίοι με την κομμένη ουρά του φιδιού.

Κάποιοι προβληματίζονται ή μάλλον ανησυχούν..σκεφτείτε ο ίδιος ο λαός που του έριξαν όλα τα προβλήματα μαζί για να μην μπορεί να δει τι του ξημερώνει;

" Έντονες ήταν οι επικρίσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φ.Γεννηματά και για την τακτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας και την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών. «Δεν εμπιστεύομαι την μυστική διπλωματία και την κρυφή ατζέντα. Αναπάντητα έχει αφήσει τα ερωτήματα ο κ. Μητσοτάκης, και στη Βουλή και εκτός Βουλής. Μίλησε ο ίδιος για έγγραφη συμφωνία, για την οποία δεν μας ενημέρωσε ποτέ. Η έγγραφη συμφωνία δεν έχει σχέση με διερευνητικές», τόνισε η κ. Γεννηματά, ενώ επεσήμανε ότι οι διερευνητικές δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν απαιτούν έγγραφη συμφωνία.

Όπως υποστήριξε, «η έγγραφη συμφωνία σημαίνει ότι υπάρχει πλαίσιο διαλόγου. Πού το πάει ο κ. Μητσοτάκης; Μιλάει για άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία και μας το κρύβει; Η Τουρκία είναι φανερό ότι έχει μία οθωμανική στρατηγική. Ο διάλογος με την Τουρκία δεν γίνεται να ξεκινάει την επόμενη μέρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με το Oruc Reis να τριγυρνά και να επιχειρεί να γκριζάρει περιοχές για να ενισχύει τα δικά τους επιχειρήματα».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι χρειάζεται ξεκάθαρη γραμμή από την ελληνική πλευρά και υπογράμισε πως το Κίνημα Αλλαγής και η γενικότερα «η παράταξή μας ήταν πάντα υπέρ του διαλόγου αλλά χωρίς εκβιασμούς, χωρίς το περίστροφο από την πλευρά της Τουρκίας στο τραπέζι και μοναδικό θέμα την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ». Ζήτησε, δε, από την κυβέρνηση «να θεσμοθετηθούν άμεσα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συγκεκριμένες κυρώσεις με ρήτρα άμεσης, αυτόματης εφαρμογής στην επόμενη κίνηση του Ερντογάν" 

https://www.militaire.gr/quot-poy-to-paei-o-k-mitsotakis-sta-ellinotoyrkika-quot-rota-i-fofi-gennimata-kai-ton-katigorei-gia-mystiki-diplomatia/ν».

Αυτό που έγινε στην δομή της Μόριας στην Λέσβο και στην μεταφορά της στην νέα  θέση της  ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ (τουρκικό τοπωνύμιο- εκεί  λένε ότι αποβιβάστηκε ο στρατός του Μωάμεθ του Πορθητή το 1462 και ξεκίνησε η άλωση του φρουρίου της Μυτιλήνης με όλα τα γνωστά γεγονότα των σφαγών στο νησί)

Η ανθρωπιστική αυτή έκτακτη μεταφορά της δομής αυτής στην νεα παραθαλάσσια θέση της (απόσταση αναπνοής απο τα Μικρασιατικά παράλια )  μπορεί να είναι προγεφύρωμα εξελίξεων σε σχέση με την απαίτηση του σουλτάνου να αλλάξει η συνθήκη της Λωζάννης και να αποστρατικοποιήθουν τα νησιά.  

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας