Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα πιρουέτα Ερντογάν: Τώρα οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την επανέναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα. ΠΟΙΟΣ του υποσχέθηκε στα κρυφά κομμάτι μπακλαβά ;


 
Μιλώντας διαδικτυακά σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Καλίν είπε ότι η επιστροφή του Oruc Reisστην Αττάλεια είναι μια ευκαιρία για να προωθηθούν οι συνομιλίες και η ευκαιρία αυτή «δεν πρέπει να χαθεί». Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα ελπίζει πως αυτό «θα έχει θετική αντανάκλαση» στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

«Ο πρόεδρός μας έδωσε και πάλι μια ευκαιρία στη διπλωματία», είπε ο Καλίν. «Ελπίζουμε ότι η ελληνική πλευρά θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για να προωθηθούν οι συνομιλίες. Θα ξαναρχίσουμε τις διερευνητικές συνομιλίες σύντομα», διαβεβαίωσε.

 https://www.iefimerida.gr/kosmos/ekprosopos-erntogan-synthikes-eynoikes-synomilies-ellada

" Για την Τουρκία, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών είναι το πρώτο θέμα διαπραγμάτευσης με την Αθήνα

 1.Η Αθήνα επισπεύδει

2.Η Άγκυρα κοροϊδεύει

3.Το Βερολίνο επιχαίρει" 

Της Κύρας Αδάμ-ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/gia-tin-toyrkia-to-idioktisiako-kathestos-ton-nision-einai-to-proto-thema-diapragmateysis-me-tin-athina/



Προς το παρόν σε δυο πράγματα στοχεύει ο Ερντογάν:

1) να αποφύγει τον βάσανο των κυρώσεων μιας και η οικονομία του ασθενεί βάρυτατα (γκρέμισμα λίρας, αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά, υπόκωφη κοινωνική αναταραχή κα ) 

2) να κερδίσει χρόνο μέχρι τις εκλογές στις ΗΠΑ.  Βλέπει ότι ο φίλος του Τραμπ αρχίζει και σηκώνει κεφάλι απέναντι στο αντίπαλο του, αν συμβεί το ανάποδο θα δούμε πάλι να βγάζει το σεισμογραφικό στο ΑΙΓΑΙΟ και να κάνει τα παλαβά του. 

Αυτά όμως όλα είναι σχέδια και υποκρισίες ανθρώπων, πίσω από αυτά υπάρχει ο απρόσμενος παράγων. ΑΥΤΟΝ τον παράγοντα οι άνθρωποι τον ονομάζουν "από μηχανής θεό" και δεν είναι τίποτε άλλο απο την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ που βλέπει τι γίνεται στο παρασκήνιο και ποιοι υπόσχονται κομμάτια γλυκού στον σουλτάνο.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας