Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

« με το έμπα του καλοκαιριού καίγεται η Εικόνα της ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ με το έβγα κλαίει η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ , τι χειμώνας έρχεται παιδί μου;»

Απόγευμα Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου του 2020 και έχει ξεκινήσει η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ μετά τον μέγα Εσπερινό για την μνήμη της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και των τριών Θυγατέρων της στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα των Αθηνών.

Το σχετικό φωτογραφικό υλικό αποτυπώθηκε εκείνη την στιγμή πριν λίγες ώρες σήμερα που πήγαμε να προσκυνήσουμε ως ταπεινοί προσκυνητές στην ΧΑΡΗ ΤΗΣ.

Η Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό  δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να δακρύζει από το πρωί της Πανηγυρικής ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ για το ΓΕΝΕΣΙΟ της Θεοτόκου( 8 – 9- 2020).



Ένας γεράκος έκανε δίπλα μας στρωτές μετάνοιες καθ’ όλη την Παράκληση.

Στο τέλος μονολογούσε:

« με το έμπα του καλοκαιριού καίγεται η Εικόνα της ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ με το έβγα κλαίει η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ, τι χειμώνας έρχεται παιδί μου;»

Και συμπλήρωνε επεξηγώντας:

« ξέρεις γιατί κλαίει η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ;» ( ήταν ο παππούς από την  Τήνο)

 « κλαίει γιατί έρχονται δεινά και μας λέει ταυτόχρονα

 ¨ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ότι και να γίνε騻

Επισήμανση

Η ΠΑΝΑΓΙΑ βουρκώνει και τα δάκρυα που σχηματίζονται πέριξ των οφθαλμικών κογχών βρέχουν το πρόσωπο του ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ πριν κυλίσουν και συγκεντρωθούν στο ξύλινο πλαίσιο όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προστατευτικής προθήκης, σχηματίζοντας λίμνες χαριτόβρυτων δακρύων.

Αυτά τα δάκρυα πρέπει να ασπαζόμεθα και να κλαίμε και εμείς.   

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

Κωνσταντίνος Βαρδάκας