Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ; ΤΟ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΕΞΩΡΑΙΖΟΥΝ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ ΟΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΚΑΘ ΟΛΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ;


 

 Φώτο  η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ( από fb)

Ένα καλό έκαναν οι μάσκες , εξαφανίστηκαν τα υποκριτικά χαμόγελα που παλιά έσταζαν μέλι υποσχέσεις και ψέματα.

Τώρα πια φαίνονται μόνο κούτελα . ΚΑΙ το μέτωπο αν είναι καθαρό ή βρώμικο μιλάει από μόνο του.

 «Είναι βίαιοι και οπλισμένοι»

Η ακτιβίστρια αναφέρει ότι από την επόμενη ημέρα μετά τον εμπρησμό αρκετοί φιλοξενούμενοι του ΚΥΤ κινήθηκαν προς τον ορεινό όγκο του νησιού. «Οι κάτοικοι των γύρω χωριών ανησυχούν γιατί κάποιοι από αυτούς που έφυγαν από το Κέντρο Υποδοχής είναι βίαιοι και οπλισμένοι. Κυκλοφορούν σε ομάδες των πέντε ή δέκα ατόμων» λέει χαρακτηριστικά.

Αυτά και τα παρακάτω φρικιαστικά που περιγράφονται τα γνωρίζουν οι κάτοικοι του νησιού που υποφέρουν τα πάνδεινα , τα γνωρίζουν οι ίδιες οι μυστικές υπηρεσίες της τουρκίας, τα γνωρίζει ο σουλτάνος και η φίλη του Μέρκελ.

Τα γνώριζαν πριν χρόνια άγιοι πνευματικοί γέροντες, αλλά τα χαμόγελα υποσχόταν πακέτα, ανοικτά σύνορα αγάπης και ότι τρισάθλιο για να οδηγήσουν όχι μόνο την Λέσβο αλλά και ολάκερη την Ελλάδα σε αυτό το χάλι.

Αυτά που αναφέρονται για την Λέσβο γιατί να μην ισχύουν και για την υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

«Σοκαριστική εξομολόγηση Γερμανίδας ακτιβίστριας: Στη Μόρια υπάρχουν τζιχαντιστές και πυροβόλα όπλα – Ντρέπομαι για τις ΜΚΟ

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας, φωτογράφου και ακτιβίστριας, Ρεμπέκα Σόμερ, για τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Μυτιλήνη την περασμένη εβδομάδα. Η Σόμερ είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν εκ των έσω τα μελανά σημεία στην διαχείριση των προσφυγικών ροών. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στη Μυτιλήνη και καταγράφει όσα συμβαίνουν στον Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόρια.

 Στις 10 Σεπτεμβρίου παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στο φιλελεύθερο γερμανικό διαδικτυακό περιοδικό Tichys Einblick. Στη συνέντευξή της μίλησε για τον ύποπτο ρόλο ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για τη συμπεριφορά των φιλοξενούμενων του ΚΥΤ της Μόριας προς τους κατοίκους του νησιού και για το πώς οργανώθηκε ο εμπρησμός του κέντρου. Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις της για την ύπαρξη ομάδων τζιχαντιστών που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, ενώ σοκάρουν οι αναφορές της στα όπλα που διαθέτουν οι ίδιοι εντός του χώρου φιλοξενίας.

«Οι φωτιές ξέσπασαν ταυτόχρονα – Οι πυροσβέστες εμποδίστηκαν βίαια»

Η Σόμερ τονίζει ότι έγινε προσπάθεια να χρεωθεί ο εμπρησμός του ΚΥΤ στους κατοίκους του νησιού. Ωστόσο, είδε ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν ότι υπήρχαν παράλληλα πολλές εστίες φωτιάς οι οποίες ξεπήδησαν μέσα από το κέντρο υποδοχής της Μόριας. Επικαλείται πληροφορίες που αναφέρουν ότι ένας άντρας και μία γυναίκα από γερμανική ΜΚΟ μαζί με Αφγανούς και Άραβες προκαλούσαν πυρκαγιές κοντά στις σκηνές. Όλοι οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες είχαν ενημερωθεί από πριν να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους και να φύγουν.»

 «Είναι βίαιοι και οπλισμένοι»

Η ακτιβίστρια αναφέρει ότι από την επόμενη ημέρα μετά τον εμπρησμό αρκετοί φιλοξενούμενοι του ΚΥΤ κινήθηκαν προς τον ορεινό όγκο του νησιού. «Οι κάτοικοι των γύρω χωριών ανησυχούν γιατί κάποιοι από αυτούς που έφυγαν από το Κέντρο Υποδοχής είναι βίαιοι και οπλισμένοι. Κυκλοφορούν σε ομάδες των πέντε ή δέκα ατόμων» λέει χαρακτηριστικά.

Ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού την ρωτά με τι είναι οπλισμένοι. Εκείνη απαντά: «Κάποιοι έχουν σιδερένιες ράβδους. Έχουν όλα τα είδη όπλων στο στρατόπεδο. Έχω δει από σπαθιά έως μαχαίρια. Υπάρχουν επίσης φήμες για πυροβόλα όπλα από τον στρατό του Ερντογάν». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η φωτογράφος αναφέρεται στην παρουσία τζιχαντιστών. «Εδώ υπάρχουν πολλοί τζιχαντιστές, αυστηρά ευσεβείς μουσουλμάνοι, ακόμη και Ταλιμπάν. Μπορείτε να τους διακρίνετε από τα ρούχα τους Ταλιμπάν. Είναι ένας πολύ συγκεκριμένος τρόπος ντυσίματος. Μου τους έδειξαν κάτοικοι του καταυλισμού» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 ΠΗΓΗ  https://www.thestival.gr/eidiseis/koinonia/sokaristiki-exomologisi-germanidas/