Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Λέσβος:την στιγμή που ο τούρκος απαιτεί αποστρατικοποίηση των νησιών του ΑΙΓΑΙΟΥ συμβαίνουν τα παρακάτω. Η κοινή λογική λέει ότι μεθοδεύτηκαν πολλά.


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΒΙΑΣΤΑ 

 " Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την απόφαση της κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄/3926/14.9.2020) αλλά και τις μέχρι τώρα επίσημες αναφορές για το νέο κέντρο στο Μαυροβούνι (Καρά- Τεπέ), υπάρχουν τα εξής στοιχεία:

* Ο νέος καταυλισμός εκτείνεται σε έκταση 350 στρεμμάτων (ιδιωτικά και δημόσια) και βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την Μυτιλήνη.

* Οι μισθώσεις των ιδιωτικών εκτάσεων θα ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ και χρονικά θα είναι έως και το έτος 2025 τουλάχιστον.

* 9000 μετανάστες βρίσκονται αυτήν την στιγμή εντός της δομής, οι 214 (σ.σ. 243 πια) με κορονοϊό, ενώ οι εξαφανισμένοι είναι χιλιάδες

* Από τις αεροφωτογραφίες και τα στιγμιότυπα από drone, η έκταση που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα και καταλαμβάνεται από τις σκηνές είναι γύρω στα 120 στρέμματα.

* Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές το κέντρο θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ε.Ε (Γερμανία).

* Δεν υφίσταται η έννοια «κλειστό» κέντρο, ενώ τα μεγέθη για τις δομές που έχει στο μυαλό του ο υπουργός είναι πολύ μεγάλα. (Δηλώσεις Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη για διευκρινίσεις κ. Μηταράκη για τα δήθεν κλειστά κέντρα https://www.alithia.gr/…/k-moytzoyris-i-horothetisi…)

* Είναι επισήμως το μεγαλύτερο καμπ της Ευρώπης με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα.

* Το «πρόσωπο» του βρίσκεται ακριβώς έναντι των τουρκικών ακτών σε απόσταση λιγότερη των 10μιλίων.

Δημιουργήθηκε λοιπόν το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό Κέντρο μεταναστών, στο οποίο μπορεί με βάση την έκταση την οποία έχει, να τριπλασιαστεί ο πληθυσμός του!!

Αποκαλύπτεται στο νέο καταυλισμό της Λέσβου όλη η «Μηταράκεια» επιχειρηματολογία, σύμφωνα με την οποία αγωνιούσε για νέους χώρους, για να «απλωθεί» όλος ο ανύπαρκτος σχεδιασμός. Ουσιαστικά το σχέδιο παραμένει το ίδιο: εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών στα νησιά και άπλετος χώρος για να εξυπηρετηθεί ο εγκλωβισμός. Για αυτό και τα 625 στρέμματα της επίταξης του Αίπους.

Το σχέδιο βέβαια είναι παλιό, απλά περίμενε την κατάλληλη συγκυρία (π.χ. το κάψιμο καταυλισμού στη Μόρια) ώστε να υλοποιηθεί.

Η Παγχιακή από τις 29/6/2017 έχει επισημάνει (https://www.politischios.gr/…/erotimata-poy-kaine-apo… ) την αγωνία των Γερμανών για την δημιουργία τέτοιων κέντρων. Το σίγουρο είναι ότι βρίσκει πάντα τους πρόθυμους για να υλοποιήσουν την αυτοκτονική πολιτική για τον τόπο μας.

Αυτή την στιγμή είμαστε μάρτυρες της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ξένους, με πρόσχημα το μεταναστευτικό. Δεν είναι τυχαίες και οι νέες λέξεις-φράσεις που αυτόματα προστέθηκαν στην φαρέτρα της κυβερνητικής προπαγάνδας για τα άθλια σχέδια του μέλλοντος των νησιών. «ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΟΜΗ», «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ». Ακόμη μία δικαιολογία που θα χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις μας όταν τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικά για τις νησιωτικές κοινωνίες. «Είναι ευρωπαϊκό θέμα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τους «Μηταράκηδες» να θριαμβολογούν. Γιατί η πολιτική που ακολουθούν στα νησιά, είναι η πολιτική της «ολόμαυρης ράχης και του ολοκαυτώματος».

Για όλους αυτούς το Μαυροβούνι-Καρα Τεπέ (το τοπωνύμιο στα ελληνικά για να κρατιούνται και τα προσχήματα!!!) είναι επιτέλους η «αναγκαία και πολυπόθητη λύση»!" 

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Από το ardin-rixi.gr https://ardin-rixi.gr/

https://www.militaire.gr/lesvos-merikes-alitheies-gia-to-megalytero-kataylismo-prosfygon-stin-eyropi/