Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Μαμά – μαμά δες τα μάτια της ΠΑΝΑΓΙΑΣ βουρκώνουν.



Για Τρίτη συνεχομένη ημέρα συνεχίζονται τα θαυμαστά σημεία στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Βύρωνα.

Όπως μας είπε ο Ιερέας στο κήρυγμα του η ΕΦΈΣΤΙΟΣ ΕΙΚΟΝΑ της Παναγίας της Παρηγορητρίας άρχιζε να δακρύζει την ώρα που διαβαζόταν το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ανήμερα της εορτής της δηλ. στο ΓΕΝΕΣΙΟ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ της Θεοτόκου.

Έκτοτε η ροή των δακρύων είναι συνεχόμενη, τα οποία δάκρυα  νοτίζουν το κάτωθεν ξύλινο πλαίσιο όπισθεν της υάλινης προστατευτικής αεροστεγούς προθήκης της Εικόνος .

Πριν πάμε σε αυτό που είδαμε να πούμε, ότι η ΕΙΚΟΝΑ αυτή αγιογραφήθηκε πρόσφατα το 2013  από την  γυναικεία ιερά μονή του ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Ακριτοχωρίου και υμνολογήθηκε με σχετικά εγκώμια και Παρακλητικό κανόνα από την Ιερά Μόνη του ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ Μεγάρων και από την γνωστή υμνογράφο γερόντισσα Ισιδώρα , η οποία όταν τελείωσε την συγγραφή αυτή  το 2013 την κατευόδωσε  με την φράση, ότι η εικόνα αυτή θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους πιστούς.

Το δε ξυλόγλυπτο  Ένθρονο Εικονοστάση  της είναι έργο αγιορειτών πατέρων από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Αυτά ακούσαμε , αυτά σας μεταφέρουμε γιατί με δέος πολλοί πιστοί από τις τέσσερες γωνιές της γης παρακολουθούν τα θαυμαστά αυτά της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ τούτες τις δύσκολες ώρες για όλη την οικουμένη και επιθυμούν να μαθαίνουν και να στηρίζονται.

Τώρα να σας πούμε τι βιώσαμε:

Περιμέναμε με υπομονή στην σειρά για να χαιρετίσουμε την ΕΙΚΟΝΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  την ώρα που γινόταν η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ.

Την ώρα που ψαλλόταν το « ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ εκ ΠΕΡΑΤΩΝ συναθροισθέντες ενθάδε …» ήρθε η σειρά μας να προσκυνήσουμε την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ.

Τότε ένα παιδάκι στην αγκαλιά της μητέρας του που προπορευόταν είπε στην μητέρα του με έκπληξη

-        Μαμά – μαμά δες τα μάτια της ΠΑΝΑΓΙΑΣ βουρκώνουν.

Στραφήκαμε προς τους ΤΙΜΙΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ και τους είδαμε να βουρκώνουν , όπως βουρκώνουν τα ανθρώπινα μάτια λίγο πριν τρέξουν τα δάκρυα.

Πώς να μην κλάψεις και εσύ εκείνη την στιγμή και πώς να προλάβεις να αποτυπώσεις το γεγονός αυτό;

Το μόνο που προλάβαμε ήταν να αποτυπώσουμε τις φρέσκιες σταγόνες των δακρύων της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας που έπεφταν και στεκόταν στο ξύλινο υπόστρωμα του πλαισίου της εικόνας που λαμποκοπούσαν και έμοιαζαν ως μαργαριτάρια. Ήταν αρκετές και στεκόταν πάνω στο ξύλινο υπόστρωμα που ήδη είχε υγρανθεί από την λίμνη των προηγούμενων δακρύων της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.



 Βγήκαμε έξωθεν του Ιερού Ναού με ένα λογισμό, ότι αυτό το ΘΑΥΜΑΣΤΟ και ΙΣΤΟΡΙΚΌ γεγονός έχει πολλές ερμηνείες για να μας παρηγορήσει και να μας ενισχύσει στους δύσκολους καιρούς μας.

Μια νέα κοπέλα δίπλα μας συγκλονισμένη έλεγε στην παρέα της  « πω – πω ΠΑΝΑΓΙΑ μου τι μας περιμένει;»

Αφού της είπαμε να μην φοβείται, αλλά να μετανοεί, να βλέπει μόνο το ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ και να προχωράει με θάρρος στην ζωή.

Πράγματι το μήνυμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ δεν είναι μόνο για την περιοχή του Βύρωνα ή την Πόλη των Αθηναίων , ούτε μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολάκερη την οικουμένη.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας