Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Κλειστού τύπου φορτηγάκια από την τουρκική πλευρά δραστηριοποιούνται στα σύνορα ( κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου) με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με τον οποίο μπορούν να αποκόπτουν και να παρεμβάλλονται στις επικοινωνίες ασυρμάτων και κινητών τηλεφώνων

 


" Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και από το υπουργείο Άμυνας σημειώνουν πως το τελευταίο διάστημα από την απέναντι πλευρά των συνόρων έχουν στηθεί μεγάφωνα τα οποία εκπέμπουν σε υψηλή ένταση πολεμικά εμβατήρια, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άλλες φορές, οι Τούρκοι εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και καπνογόνα." 

" Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αποκορύφωμα αυτού του ψυχολογικού πολέμου στον Έβρο ήταν το πανηγύρι που στήθηκε ακριβώς απέναντι από τις Καστανιές Έβρου, με αφορμή τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Όλα αυτά, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο, αλλά και την εκτεταμένη χρήση drones." 

"Κλειστού τύπου φορτηγάκια από την τουρκική πλευρά δραστηριοποιούνται στα σύνορα ( κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου) με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με τον οποίο μπορούν να αποκόπτουν και να παρεμβάλλονται στις επικοινωνίες ασυρμάτων και κινητών τηλεφώνων"  

 https://www.iefimerida.gr/ellada/ebros-psyhologikos-polemos-toyrkon-synora-embatiria

" Τις τελευταίες ώρες άντρες του στρατού έχουν ακροβολιστεί σε νευραλγικά σημεία του Έβρου, ενώ οχήματα της αστυνομίας και κλούβες «σαρώνουν» την περιοχή. Παράτυποι μετανάστες επιχειρούν να εισβάλουν καθημερινά στα χωριά, λένε κάτοικοι.

Ομάδες μεταναστών βουτούν στον Έβρο για να φτάσουν στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 500 μετανάστες κάθε μέρα προσπαθούν να μπουν στη χώρα από διάφορα σημεία και να προκαλέσουν σύγχυση, ακόμα και από περιοχές όπου Έλληνες και Τούρκοι βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Αυξημένες ροές μεταναστών παρατηρούνται όπου η στάθμη του ποταμού είναι χαμηλή, όπως στο Τρίγωνο αλλά και σε Πύθιο και Χειμώνιο, ενώ αρκετοί επιχειρούν να μπουν και από το Τυχερό, όπου η φύλαξη της περιοχής είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο τουρκικό τεθωρακισμένο ενθαρρύνει μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Φαίνεται ξεκάθαρα  ότι Τούρκοι κάνουν τα «στραβά» μάτια κατά την είσοδο μεταναστών, τη στιγμή που καταγράφεται αύξηση της πίεσης στον Έβρο με δεκάδες μετανάστες να επιχειρούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά." 

" Χαρακτηριστικό είναι ότι το 80% αυτών που επιχειρούν να περάσουν δεν είναι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες από Μπαγκλαντές, Πακιστάν και Αφγανιστάν." 

Πηγή: protothema.gr

https://www.evrosnews.gr/2020/09/08/%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b5%cf%82-