Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Γέροντας « αν ήταν να παθαίναμε και εμείς κάτι παρόμοιο ή χειρότερο με το συμβάν του Λιβάνου( μη γένοιτο) , θα πέφταμε στα γόνατα, θα περικυκλώναμε τις πόλεις και τα χωριά μας με λιτανείες , με δεήσεις και αγρυπνίες;»


-         Μας έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, ότι ο πονηρός πολλές φορές έσφιξε με την ουρά του όλο τον πλανήτη για να τον καταστρέψει, αλλά δεν του επιτράπηκε, παιδί μου.

-        Σήμερα όμως του επιτρέπονται πολλά εξ αιτίας της διαστροφής και της αμαρτίας που έγινε νόμος παγκόσμιος .

-        Ανίατες αρρώστιες ( βλ.Covid 19 κα) ανθρωπιστικές καταστροφές συγκλονιστικές ( βλ. Βηρυτός ) αλλά και σημεία τέτοια φανατισμού που δεν ξαναείδε ο κόσμος ( βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ από ηγέτη ισλαμικής χώρας δίχως να δίνει σε κανένα λογαριασμό)

-        Το αμέσως επόμενο διάστημα όλα αυτά θα ενταθούν στον χείριστο βαθμό λόγω της επιπόλαιας ζωής και αμετανοησίας μας.

-        Η ημέρα μας έγινε εικόνες θλιβερές που παρακολουθούμε στους άλλους και κανείς δεν λογαριάζει ότι μπορούμε να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι εικόνες θλιβερές  στις οθόνες των άλλων.

-        Δυστυχώς αυτό θα γίνει γιατί η κατηφόρα είναι κοφτή προς τον γκρεμό.

-        αν ήταν να παθαίναμε και εμείς κάτι  παρόμοιο ή χειρότερο με το συμβάν του Λιβάνου( μη γένοιτο) , θα πέφταμε στα γόνατα, θα περικυκλώναμε τις πόλεις και τα χωριά μας με λιτανείες , με δεήσεις και αγρυπνίες;

-        Ετοιμαζόμαστε να σταματήσουμε και τις λιτανείες;

-        Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ μας θα γίνει με δάκρυα και μακάρι δίχως αίματα.

-        Αυτό παρακαλώ γονατιστός μέρα και νύχτα

- πρέπει  " να καλοπιάσουμε"  βρε παιδί μου την ΠΑΝΑΓΙΑ μας,  που γιορτάζει αυτές τις δύσκολες μέρες που ζει ο πλανήτης.

Αυτά μας είπε , αυτά μεταφέρουμε , αυτά αξιολογείτε

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας