Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ έξω απο το Σύμπλεγμα Μεγίστης ;

 


Να ξεκινήσουμε με ειδήσεις της στιγμής: 

«Γενί Σαφάκ»: Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία -Ισως φτάσει έως Ρόδο και Καστελλόριζο

https://www.iefimerida.gr/kosmos/geni-safak-

Ο Μανώλης Κωστίδης μεταδίδει από την Τουρκία για τον Ελεύθερο Τύπο, τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας που  είναι δηλωτικές τι έρχεται . Ο Ακάρ ανακοίνωσε ότι οι σεισμικές έρευνες σε περιοχή Ελληνικής υφαλοκρηπίδας θα συνεχιστούν επ΄ αόριστον!

 10 Αυγούστου 2020  επισημάναμε: 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/08/blog-post_63.html

 « ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ; μετά το σεισμογραφικό θα μπεί το γεωτρύπανο για να ανοίξει τρύπα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα ;»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο YAVUZ και που βρίσκεται  το  τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis  που εισήλθε 20 μίλια στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα; Όλο αυτό το διάστημα το ένα  είναι δίπλα στο άλλο, ώστε μόλις το πρώτο πάρει εντολή θα ξεκινήσει να κάνει διερευνητικές γεωτρήσεις  στην περιοχή ερευνών του δεύτερου.  Ξεδιπλώνεται ο τουρκικός σχεδιασμός.


από το http://www.naxosisland.eu/gr/live_ship_data.html 

Κάπως έτσι σήμερα έρχεται και η επιβεβαίωση 

27 Αυγούστου 2010 

« Η νέα NAVTEX των Τούρκων δείχνει ότι έρχεται και το γεωτρύπανο!

Η νέα NAVTEX των Τούρκων δεσμεύει μια διαφορετική περιοχή, που περιλαμβάνει και μέρος της περιοχής στην οποία πλέει μέχρι τώρα το Oruc Reis. Τι δείχνει αυτή η περιοχή; Ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να μας στείλει και γεωτρύπανο.

Γιατί το λέμε αυτό; Όσοι μελέτησαν τις συντεταγμένες και κατέληξαν στον χάρτη που δημοσιεύουμε, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για περιοχή η οποία περιλαμβάνει τα “οικόπεδα” που η Τουρκία αυθαίρετα έχει καθορίσει ως περιοχές γεωτρήσεων! Δεν είναι τυχαίο ότι εξέδωσαν σήμερα τη νέα NAVTEX. Σήμερα 27 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία που είχαν δώσει για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον εταιρείες του εξωτερικού για έρευνες. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον και συνεπώς από σήμερα η τουρκική εταιρία TRAO, έχει τυπικά τη δυνατότητα να ξεκινήσει τις…έρευνες και τις γεωτρήσεις. Τίποτα δεν κάνουν τυχαία οι Τούρκοι.» https://www.militaire.gr/i-nea-navtex-ton-toyrkon-deichnei-oti-erchetai-kai-to-geotrypano/

 

 « Βρισκόμαστε στην αρχή ενός σιωπηλού θαλάσσιου ΑΤΤΙΛΑ . Ο τούρκος σαν βιαστής που είναι, διακορεύει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα.  

Δημιουργούνται τετελεσμένα αυτή την στιγμή.  Είμαστε θεατές σε ένα σχεδιασμό που ξεδιπλώνεται ενώπιον μας.

Εμείς τι σχέδιο έχουμε; 

Ο τούρκος επιθυμεί εδώ και τώρα να φρενάρει κάθε σκέψη ή ενέργεια για επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης μας προς τα Ανατολικά . 

Αυτό είναι η αρχή καθότι σε όλη την συνοριογραμμή – ακτογραμμή ο τούρκος έχει εκπονήσει ανάλογο σχεδιασμό.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας