Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Εκεχειρία στην Λιβύη , Αυτοχειρία στο ΑΙΓΑΙΟ και πείνα;

Φώτο ( ΣΙΦΝΟΣ αυτή την ομορφιά λιμπίζονται και μας φορτώνουν προβλήματα- ιστορικά το νησί είχε σχέση με την Κωνσταντινούπολη για αυτό και οι τόσες όμορφες εκκλησίες του και οι εικονόφιλες παραδόσεις του)

 

Τόσα λοιπόν γίνονται και λίγα καταλαβαίνουμε.

Τόσα ευθυγραμμίζονται στο παρασκήνιο και τόσα αποπροσανατολίζονται μέσα στην καθημερινότητα.

Έτσι μένουν απορίες και αγωνίες.

Αλλά ας αφήσουμε τις αγωνίες και να πιάσουμε τους αγώνες αυτούς που θα μας επιτρέψουν να επιβιώσουμε ως Έθνος μέσα σε ένα αλληλο -σπαρασσόμενο ανήθικο ακατάστατο γεωπολιτικό και  οικονομικό παγκόσμιο περιβάλλον.

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Αν δεν είχαμε τους αγίους πατέρες να μας πουν κάποια πράγματα από χρόνια πριν   θα πηγαίναμε άκλαυτοι ( το λέμε έτσι χοντρά γιατί μας δουλεύουν και χοντρά)

Περπατάμε ήδη πάνω  σε αυτή την χρονική συγκυρία ;

 

« Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”». Και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει». ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Λοιπόν ο τούρκος κλείνει μέτωπα και επικεντρώνεται στα μέρη μας ή την γαλάζια πατρίδα του που διαφημίζει ο ψεύτης.

 

« Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της κυβέρνησης του, ο πρωθυπουργός της εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, έδωσε εντολή (μετά τη στρατιωτική συμφωνία με Τουρκία και Κατάρ στις αρχές της εβδομάδας) να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, στις περιοχές της χώρας,  όπου έχει δικαιοδοσία (όπου ελέγχει την κατάσταση)»  https://www.echedoros-a.gr/2020/08/blog-post_21.html#more

 

Μετά τις σημερινές  τουρκικές προεκλογικές  δηλώσεις για ανεύρεση τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Μαύρη θάλασσα και σε μεγάλο βάθος φαίνεται ότι το γεωτρύπανο ΦΑΤΙΧ θα πιάσει αλλού δουλεία.

 

« Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters το κοίτασμα υπολογίζεται ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για τα επόμενα 20 χρόνια. Ωστόσο η εκμετάλλευση του μπορεί να χρειαστεί από 7 έως 10 χρόνια για να ξεκινήσει και το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε 2 έως 3 δις δολάρια.»

Ο τούρκος θέλει εδώ και τώρα ενέργεια και το μυαλό του είναι στα περίφημα  πετρελαϊκά κοιτάσματα ( καλής ποιότητας σαν αυτά της Σαουδικής Αραβίας)  του Βόρειου Αιγαίου μεταξύ του Μπάμπουρα Θάσου και της Λαδοξέρας Σαμοθράκης για αυτό και σκούζει για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης και του 25ου Μεσημβρίνου.

 Από ετών και πολλές φόρες επισημάναμε περί αυτών των εύκολων λύσεων ενέργειας γιατί τα του φυσικού αερίου βρίσκονται σε μεγάλα βάθη και με τα σημερινά κόστη είναι ασύμφορα.

Για τον λόγο αυτόν το Βόρειο Αιγαίο θα γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης και παραβιάσεων με τους τούρκους τακτικότερα.

Τι κυριολεκτικά μας λέει ο πνευματοκίνητος λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ;

« μετά την πρόκληση της τουρκίας η Ελλάδα θα πει το ψωμί- ψωμάκι»

Οι δεκάχρονη μνημονιακή τοκογλυφική κατοχή και η πανδημία του Covid-19 (κατάρρευση τουριστικών εσόδων, απολύσεις , λουκέτα , ανεργία και δεν συμμαζεύεται) περιγράφουν την χρονική συγκυρία που προείπε ο ΑΓΙΟΣ σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά.

Οι άγιοι γίνονται απλανείς οδηγοί όχι για να μας τρομάξουν αλλά για να μας στηρίξουν να διαχειριστούμε ορθά τις νέες  πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Να θυμηθούμε το όραμα  του Ιωσήφ του Πάγκαλου  με τις παχιές και τις ισχνές αγελάδες πως βοήθησε τον Αιγυπτιακό Λαό να περάσει τον λοιμό και τον λιμό.

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσες πολλές λεπτομέρειες από τα επερχόμενα μας επισήμαναν οι άγιοι πατέρες μας.

Είναι πλέον θέμα εθνικής επιβίωσης , κάθε έθνος θα δει πως θα σώσει τον εαυτό του και ήδη αυτό γίνεται.

Απλώς εμείς σήμερα έχουμε να κάνουμε πέραν των άλλων και με τον εξ ανατολών κίνδυνο και όσα άλλα άδικα μας φόρτωσαν  δυσβάστακτα στις πλάτες μας.

Όμως ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ο ΘΕΟΣ ημών και φέρνει καλές μέρες για τα αδικημένα παιδιά του.

Η τουρκία διαλύεται. Το μεσημέρι λάβαμε ένα μήνυμα και το αναφέραμε πριν:  «ΑΥΤΟ  ΤΟ ΚΑΚΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΕΛΟΣ Τουρκία: Η Μονή της Χώρας γίνεται τζαμί με απόφαση Ερντογάν KAI η τουρκία μένει δίχως ΧΩΡΑ»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας