Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού υπέβαλε το «ασυνήθιστο» αίτημα να αποποιηθεί κάθε ευθύνης και να μην θεωρηθεί ένοχη για τυχόν παρενέργειες που θα προκύψουν από αυτό, σύμφωνα με τους brusselstimes.

 

Οι κατασκευαστές του εμβολίου της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό αποποιούνται κάθε ευθύνη για παρενέργειες από την μαζική χρήση του από τους κατοίκους των χωρών που θα το προμηθευτούν.

Καθώς εισέρχεται στα τελικά στάδια των δοκιμών σε ανθρώπους για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η φαρμακευτική AstraZeneca έχει υποβάλει αρκετά αιτήματα για μελλοντικές αξιώσεις ευθύνης όπως αναφέρει το κυπριακό sigmalive.

Σύμφωνα με εκτενές άρθρο της Gabriela Galindo στην «Brussels Times» (21/08/2020) οι ειδικοί, σε θέματα υγείας και ιατρικού δικαίου το χαρακτήρισαν από «ασυνήθιστο» («exceptional») μέχρι και «σοκαριστικό» («shocking»). 

«Στις ΗΠΑ, είναι σύνηθες οι εταιρείες να καλύπτουν τον εαυτό τους με αυτόν τον τρόπο, αλλά στην Ευρώπη, αυτό είναι ασυνήθιστο», δήλωσε στην βελγική «HLN» ο Stefaan Callens, Καθηγητής Ιατρικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο KU Leuven.

Ο Thierry Vansweevelt, επίσης Καθηγητής Ιατρικού δικαίου Στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας χαρακτήρισε το αίτημα της AstraZeneca «πολύ ασυνήθιστο» και μάλιστα «ελαφρώς σοκαριστικό», λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους κανονισμούς της ΕΕ σχετικά με την ευθύνη των εταιρειών για ό, τι διαθέτουν στην αγορά."  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος https://www.pronews.gr/ygeia/907964_oi-kataskeyastes-toy-emvolioy-tis-oxfordis-gia-ton-koronoio-apopoioyntai-kathe-eythyni

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ;;

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;;;