Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Μέσα στο μυαλό του τούρκου « πρώτα θα καταλάβω νησιά και μετά θα πάω για διάλογο με τους Έλληνες , το μοντέλο της Κύπρου, μας πέτυχε τόσα χρόνια»;



 

Πότε ο τούρκος θα ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο με την Ελλάδα;

Όταν αυτά που έχει σχεδιάσει δηλ. να καταλάβει  πρώτα Ελληνικά νησιά , όπως το προανήγγειλε πολλές φορές (MAVI 1- MAVI 2) ,τότε θα μας βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Υπάρχει το προηγούμενο της Κυπριακής Τραγωδίας.

Εδώ και τώρα επέκταση ναυτικών μιλίων , καθορισμός ΑΟΖ με την Κύπρο. Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια για να μην φτάναμε σε αυτή την θλιβερή κατάσταση, δηλ. άλλοι να αποφασίζουν πως θα  πρέπει συμπεριφερθούμε στον τούρκο.

Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος αν καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια.Αν αναλάβουμε πρωτοβουλίες μπορεί να φρενάρουμε το θηρίο.

Η επικαιρότητα της στιγμής «Η παράταση της παράνομης Navtex δείχνει ότι η Τουρκία επικαλείται προσχηματικά τον διάλογο -Η Τουρκία παρατείνει την παράνομη Navtex -Το Oruc Reis παραμένει ως τις 27 Αυγούστου» « Ακάρ: Άνοιξε την «βεντάλια» όλων των τουρκικών διεκδικήσεων, από Καστελλόριζο μέχρι αποστρατικοποίηση» https://www.onalert.gr/

Ξυπνήστε ο τούρκος θέλει να έχει το πάνω χέρι και δεν θα υποχωρήσει σε πολιτισμένο διάλογο αλλά μετά από προτετελεσμένα που θα δρομολογήσει ο ίδιος.

Οι άγιοι πατέρες μας τα προανήγγειλαν δεκαετίες πριν και αυτό έγινε για να μπορέσουμε ως Έθνος να διαχειριστούμε την κακία των γειτόνων και  τις παγίδες των δήθεν φίλων μας.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας