Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Όσοι τα βάζουν με τον ΧΡΙΣΤΟ «φεύγουν» Χριστούγεννα. Με αφορμή το σοβιετικό πραξικόπημα της 19ης Αυγούστου 1991.( ΒΙΝΤΕΟ)

 

Η Σοβιετική απόπειρα πραξικοπήματος του 1991, επίσης γνωστό ως Πραξικόπημα του Αυγούστου (ρωσικάАвгустовский путч‎ "Αυγουστιάτικο Πραξικόπημα"), ήταν μια προσπάθεια από μέλη της κυβέρνησης της ΕΣΣΔ να αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας από τον Σοβιετικό Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Οι ηγέτες τουπραξικοπήματος ήταν σκληροπυρηνικά μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ), οι οποίοι ήταν αντίθετοι με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Γκορμπατσόφ και τη νέα ενωσιακή συνθήκη που είχε διαπραγματευτεί στην οποία είχε αποκεντρώσει μεγάλο μέρος των εξουσιών της κεντρικής κυβέρνησης στις δημοκρατίεςhttps://el.wikipedia.org/wiki/%CE

Ο επιθανάτιος σπασμός της  Σοβιετικής Αυτοκρατορίας

ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 25 Δεκεμβρίου 1991: O Mikhail Gorbachev αναγγέλει από την τηλεόραση την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου της Σοβιετικής Ένωσης.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ του 1991 Η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1991. Ήταν αποτέλεσμα της διακήρυξης 142-Н του Ανωτάτου Σοβιέτ της Σοβιετικής Ένωσης. Η διακήρυξη επιβεβαίωσε την ανεξαρτησία των πρώην Σοβιετικών δημοκρατιών και ίδρυσε την Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) https://el.wikipedia.org/wiki/

Την  προπροηγούμενη χρονιά ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ του 1989 ο τσαούσης του αίσχους , όπως τον έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τον  Νικολάε Τσαουσέσκου εκτελείται.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ της Σοβιετίας προειπώθηκε από την ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ και όπως επισημάνθηκε από τον ίδιο έρχεται και η  διάλυση όλων των άλλων -ισμών που τα έβαλαν στις ημέρες μας ευθέως με τον ΧΡΙΣΤΟ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/