Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ κατεβαίνουν από το πλοίο της γραμμής πάνοπλοι μαζί με τους τουρίστες στο Καστελλόριζο .


( ΣΗΜΕΙΩΣΗ Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα 

Και η Άγκυρα ψάχνει τα χάπια της  ή αφορμές θα λέγαμε .

Όμως τώρα περισσότερο απο κάθε άλλη φορά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην δίνουμε πληροφορίες στο πιάτο του τούρκου, πόσο μάλλον φωτογραφίες ευαίσθητες.

 Μπορεί σαν  πληροφορία  να εμψυχώνει τούτες τις στιγμές το Εθνικό φρόνημα, αλλά κάποια πράγματα σε περιόδους κρίσεων θα πρέπει να αξιολογούνται διαφορετικά και να μην διαχέονται με φωτογραφίες. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί .  Πιστεύουμε ότι αυτό από αύριο θα γίνει αφορμή για εξελίξεις) 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ απο το  https://www.defencenet.gr/amyna/ και το https://www.pronews.gr/amyna-

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του δείχνει ότι η Άγκυρα ετοιμάζει ενέργεια στο ευρύτερο σύμπλεγμα της Μεγίστης, με αφορμή τις φωτογραφίες αποβίβασης εθνοφυλάκων στο νησί που δημοσίευσαν ξένα ΜΜΕ.

https://www.defencenet.gr/amyna/ellinotoyrkika/901922_aroma-polemoy-sto-kastelorizo-i-agkyra-

mila-gia-epikeimeni-elliniki

Το αμερικανικό CNBC σε άρθρο του με τίτλο: «Η ΕΕ ετοιμάζεται για κυρώσεις στην Τουρκία για την διαφωνία με την Ελλάδα  στο θέμα των ερευνών για φ.σ.», παραθέτει φωτογραφία από την άφιξη στο μικρό νησί, όπως λέει «Ελλήνων στρατιωτών στο πιο απόμακρο νοτιοανατολικό σημείο της Ελλάδας που απέχει 2 χλμ. από τις τουρκικές ακτές.»

«Πληροφορίες για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στο Καστελόριζο δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ. Το Καστελλόριζο (Μεγίστη) τελεί υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν,  αυτό είναι μια νέα ένδειξη της αδιαφορίας της Ελλάδας για τους  νόμους και των πραγματικών προθέσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν αποδεχόμαστε τυχόν παράνομες αλλαγές στην κατάσταση του νησιού. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της, ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας».

Αυτά τα παραπάνω  λένε οι τούρκοι σε ανακοίνωση τους.

Ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι φρουρές σε Μεγίστη (Καστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Μαχητικά αεροσκάφη της 115 ΠΜ έχουν τεθεί σε κατάσταση readiness των 3' ενώ έχουν σηκωθεί και δύο μαχητικά για να είναι έτοιμα να επέμβουν.

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν, αν επιχειρήσουν, αιφνιδιαστική ταυτόχρονη ενέργεια από θαλάσσης και αέρος και η Αεροπορία είναι το μοναδικό όπλο που μπορεί να εγγυηθεί καταστροφή αυτών των προσπαθειών. 

Το ΠΝ όσες μονάδες έχει στην περιοχή (κανονιοφόρους και μία ΤΠΚ τις έχει αναπτύξει περιμετρικά του νησιού, ενώ είναι έτοιμη μονάδα άμεσης επέμβασης στην Ρόδο.

 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/910269_anakoinosi-toyrkikoy-ypex-i-agkyra-thetei-zitima-gia-metafora