Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Από την « Καλή ανησυχία» του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στην «Μεγάλη ανησυχία» των Εθνών σήμερα.

Δεκαετία του 70, 80 , 90, όταν ο ΟΣΙΟΣ Γέροντας μιλούσε για τα επερχόμενα, στο τέλος συμβούλευε και έλεγε στους προσκυνητές:

-        Σας τα λέω αυτά για να προβληματιστείτε που βρισκόμαστε και που πάμε , για να δημιουργηθεί μέσα σας μια « καλή ανησυχία»

Πάντα ο ΑΓΙΟΣ μέσα από τα λεγόμενα του αποσκοπούσε στην μετάνοια και στην συναίσθηση, ότι όλα εξαρτώνται από την ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ.

Και σήμερα σε κάποιους αυτή η « καλή ανησυχία» μπορεί να έδωσε καρπούς και σε άλλους αδελφούς να μετατράπηκε σε μεγάλη ανησυχία από αυτά που βλέπουν να γίνονται γύρω τους.

Ουσιαστικά υπάρχει μεγάλη ανησυχία στα Έθνη, γιατί όλος ο πλανήτης μυρίζει μπαρούτι και γιατί υλοποιούνται σχέδια αντίχριστων δυνάμεων.

Για εμάς εδώ στην Ελλάδα η επικαιρότητα και ο προβληματισμός μέσω των ΜΜΕ κατευθύνεται στον τούρκο και στην εισαγόμενη πανδημία.

Οι ειδήσεις δίνονται γιατί στοχεύουν στην δημιουργία, όχι της καλής ανησυχίας αλλά στην μεγιστοποίηση της « μεγάλης ανησυχίας».

Οι γεωπολιτικές ειδήσεις και οι ανακοινώσεις των λοιμοξιωλόγων μονοπωλούν την καθημερινότητα και τις φοβίες μας.

Όμως γύρω μας συμβαίνουν πολλά που κάποιοι τα θεωρούν επικίνδυνες συνωμοσίες, ενώ οι δικές τους ειδήσεις άραγε τις θεωρούν  αγνό παρθένο μαλλί;

Έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, ότι ο πονηρός πολλές φορές τύλιξε την γη με την ουρά του για να την καταστρέψει, αλλά δεν το επέτρεψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ.

Και ο Χίτλερ ξεκίνησε την ευγονική και σήμερα υπάρχουν φανατικοί  διάδοχοι του.

Θέλουν να μας πάρουν και το σώμα και την ψυχή μεμιάς. Το γιατί το γνωρίζουν αυτοί και φυσικά ο ΘΕΟΣ που δεν θα αφήσει.

Το έμφυτο ανθρώπινο προαίσθημα διακρίνει, ότι παράδοξα πράγματα και συγκυρίες ευθυγραμμίζονται όχι σε ωφέλιμες, αλλά σε καταστρεπτικές εξελίξεις.

Ο λογισμός πετάει και η καρδιά ανησυχεί για το αύριο και αυτό γιατί μας λείπει η ΠΙΣΤΗ και η ΟΜΟΛΟΓΙΑ.

Οι κατεξοχήν αρμόδιοι να ομολογήσουν λένε ότι πιστεύουν, αλλά δεν ομολογούν την αλήθεια και τις συνέπειες που έρχονται μέσα από πρωτόγνωρα πράγματα που βιώνουμε.

Κάποτε παρουσιάστηκε σε μια Γερόντισσα η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ( ήταν μέσα δεκαετίας του 90 ) και της είπε:

« θα λείψουν οι πνευματικοί να δώσουν απλόχερα  την ΑΓΙΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΙ της Ορθοδοξίας, οι πιστοί τα επόμενα χρόνια  θα τρέχουν να προσκυνούν τις ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και τα Ιερά Λείψανα γιατί μέσα από αυτά θα εκπηγάζει η ΧΑΡΙΣ»

 

Τα χρόνια πέρασαν και αυτό ήδη το ζούμε, αλλά ξαφνικά περάσαμε σε μια άλλη κατάσταση.

Λόγω της πανδημίας είναι απαγορευτικό να ασπαζόμεθα  και αυτά τα ΙΕΡΑ και τα ΌΣΙΑ μας.

Μας λένε « κάντε μια υπόκλιση τώρα και περιμένετε το εμβόλιο»

Αδελφοί πλέον από την καλή ανησυχία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ περάσαμε  εν έτη 2020 στην μεγάλη ανησυχία του πλανήτη μας. Και οι πέτρες και η πλάση όλη  ανησυχούν  για την ένδικο μισθαποδοσία των πράξεων της διαστροφής μας.

Τώρα θα επέμβει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με μεγάλα γεγονότα πολύ γρήγορα για να σώσει το πλάσμα του.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας