Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Οι Γάλλοι φωνάζουν τώρα « την Λέσβο και τα μάτια σας», ενώ οι άγιοι πατέρες μας τα έλεγαν πριν πολλά χρόνια. Άντε τώρα να μην ετοιμαστούμε για αυτά που έρχονται ;

« Γαλλικό ΜΜΕ επισημαίνει σε ένα άρθρο "βόμβα" ότι η ένταση μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας παραμένει σε υψηλό επίπεδο, λόγω φυσικά της προκλητικής στάσης της Άγκυρας, με το Παρίσι να τείνει πραγματική χείρα βοηθείας για τα δικά του φυσικά συμφέροντα.

'Ο Τούρκος πρόεδρος έχοντας χάσει εντελώς το μέτρο λόγω της πολύ άσχημης καταστάσεως στο εσωτερικό του, πιθανόν να μπει σε πειρασμό να απειλήσει την Ελλάδα και πέρα από τις περιοχές που έχει βάλει στο στόχαστρο στην ελληνική ΑΟΖ σε Ν.Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, για να σώσει την παρτίδα.

''Ο Ερντογάν έχει σενάρια που απειλούν ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος, ενώ στο στόχαστρο του είναι και το ανεξάρτητο ελληνοκυπριακό τμήμα της Κύπρου αν και αυτό ανήκει στην ΕΕ'', αναφέρει το άρθρο» https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6960583_galliko-mme-se-aytes-tis-periohes-thelei-na-htypisei-o

 

 Από το 2016 με επανειλημμένη αρθρογραφία επισημαίνουμε ότι η ΧΙΟΣ φυσικά και η ΛΕΣΒΟΣ συνιστούν την ΚΑΡΩΤΙΔΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ γιατί έχουν άμεση σχέση με τον 25ο Μεσημβρινό, τα σχέδια του Ερντογάν για την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης και τους διαδρόμους ναυσιπλοιας του ΑΙΓΑΙΟΥ σε σχέση με τα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ.

Τι λένε οι τούρκοι σήμερα για την ΧΙΟ- ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ;

" Όσοι έχουν πειστεί με τη …διπλωματία του “δίνουμε Καστελόριζο για να σώσουμε τη Ρόδο”, ας ακούσουν τι λέει ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φ.Οκτάϊ! Θα καταλάβουν ότι το “σβήσιμο” του Καστελόριζου από τον χάρτη είναι μόνο η αρχή. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δείχνει ένα χάρτη με τον οποίο στηρίζει τα επιχειρήματα του που συνοψίζονται ως εξής:

Η Χίος και οι Οινούσσες -είναι τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί- είναι τόσο κοντά στα μικρασιατικά παράλια. Που είναι η Αθήνα; Πολύ μακριά απαντά. " https://www.militaire.gr/to-kastelorizo-einai-mono-i-archi-gia-tin-toyrkia-kai-to-apokalyptei-o-antiproedros-tis-me-charti/

 

Αλλά και πριν ημέρες γράφαμε « Όλα θα ξεκινήσουν από ένα μαύρο σύννεφο καπνού πολεμικής οχλοβοής νότια της Κρήτης που θα μεταφερθεί αστραπιαία στο Βόρειο ΑΙΓΑΙΟ»

Το επισημάναμε από παλαιότερα και το είπαμε :

Πριν μερικά χρόνια πνευματοφόροι Γέροντες « είδαν»  ένα μαύρο πυκνό σύννεφο στα νότια της Κρήτης ( έμοιαζε σαν να γίνεται μεγάλη σύγκρουση εκεί). Αστραπιαία αυτό το σύννεφο μεταφέρθηκε στην Λέσβο και στην Χίο, όπου από τις Μικρασιατικές ακτές ερχόταν αποβατικά. Οι πατέρες τα είδαν γεμάτα με στρατιώτες που έμοιαζαν με Γερμανούς γιατί φορούσαν τα κράνη των Γερμανών του Β΄ΠΠ με τα αυτιά. Μετά την διευκρίνιση μας όμως, κατάλαβαν ότι ήταν τούρκοι πεζοναύτες που σήμερα φορούν πανομοιότυπα κράνη.

Τότε τα λέγαμε αυτά και φαινόταν ή παράδοξα ή μακρινά ή ουτοπικά , αλλά σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Foreign Policy: Γεωπολιτική θύελλα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κρήτη είναι «κόκκινη γραμμή».

Περισσότερα στο

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/08/blog-post_48.html

ΚΑΙΡΟΣ να ετοιμαζόμαστε δεόντως και μέσα και έξω.

Η ομοψυχία θα είναι το κλειδί  και πρέπει να βρεθούν ικανοί να την καλλιεργήσουν σε ελάχιστο χρόνο, την στιγμή που σήμερα βγαίνει ο χειρότερος εαυτός μας λόγω της ανικανότητας να διαχειριστούμε απλές κρίσεις.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας