Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Τι διαφαίνεται μετά τα τηλεφωνήματα Τράμπ , Έλληνα πρωθυπουργού , Ερντογάν και μετά τις διπλωματικές προσεγγίσεις Γερμανίας με Άγκυρα και Αθήνα;

 Η Άγκυρα φαίνεται να ισχυρίζεται   ΝΑΙ σε έναν διάλογο με την Ελλάδα, αλλά OXI με τον πάγιο  όρο της Αθήνας, δηλ. με την δέσμευση  να αποσυρθούν τα τουρκικά πολεμικά  πλοία και άλλα ερευνητικά της από την Μεσόγειο.

«Ναι μεν να συζητήσουμε, αλλά οι έρευνες μας   πρέπει να συνεχίζονται δηλ. με τα πλοία μας έξω και όπου θέλουμε εμείς » φαίνεται να διαμηνύει σε αυτούς που κάνουν τον ενδιάμεσο.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτό όμως ουσιαστικά υποτιμά όχι μόνο την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά βασικά τον Ελληνικό Λαό, αλλά και τις Ένοπλες δυνάμεις μας  που επί τόσο μακρό και πρωτόγνωρο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε υψίστη επιφυλακή εν μέσω θέρους.

Πίσω από αυτά κρύβεται η αφερεγγυότητα του σουλτάνου και η πονηριά του, ώστε να πετύχει τα εξής:

Α. με τις παλινδρομήσεις του αυτές να εξουθενώσει το έμψυχο δυναμικό  μας και να προκαλέσει κόπωση στο στρατιωτικό υλικό μας.

Β. να κερδίσει χρόνο, ώστε με κινήσεις εντυπωσιασμού να αντιμετωπίσει άλλα φλέγοντα   ζητήματα που τον απασχολούν (βλ. εσωτερική οικονομική κατάρρευση της τουρκίας).Να περιμένει την επανεκλογή του θαυμαστή του Τράμπ.

Γ.  να προκαλέσει με υβριδικού τύπου επιχειρήσεις ( που τις ξέρει καλά από τον πόλεμο της Συρίας ) την αποσταθεροποίηση του εσωτερικού της Ελλάδος ( αυτό είναι πλέον κρίσιμο πρόβλημα  και από το μέτωπο του ΑΙΓΑΙΟΥ).

Τα υπόλοιπα μας τα είπαν πριν χρόνια άγιοι πατέρες και σήμερα μας τα επαναλαμβάνουν διεθνείς αναλυτές.

Αυτός που έχει αποφασίσει να σου κάνει κακό γιατί γνωρίζει ότι μπορεί να στο κάνει ,δεν κρατιέται και το κακό το εκστομίζει πρώτα με την γλώσσα του βλ. πρόσφατες δηλώσεις

Ερντογάν: «Η Ελλάδα οδηγείται στο χάος -Θα ευθύνεται για ό, τι προκύψει»

Δεν είναι μόνο σουλτάνος, αλλά και προβοκάτορας, άρα επικίνδυνος σφόδρα.

Το 2015 ένας σεβάσμιος Γέροντας μας είπε κάτι που μόλις τώρα μπορούμε να το κατανοήσουμε:

 « παιδί μου στην κατηφόρα που θα τρέχει η Ελλάδα όποιος συγκρουστεί μαζί της θα πάθει μεγάλη ζημιά»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας