Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Μεταπολίτευση.


Μετράει αντίστροφα το κακό.

Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες ιστορικές καταστάσεις; 

Μήπως ο τούρκος μας παρασέρνει στην ανοικτή θάλασσα της Αν. Μεσογείου για να κάνει αίφνης αποβατικές κινήσεις στα νησιά μας;

ΦΩΤΟ Ρ.Τ. Ερντογάν κάθεται σε ένα σκαμνάκι μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ, δίπλα στα ψυγεία και ανάμεσα σε απορρυπαντικά και αλλαντικά αναμένοντας να περάσει η «καταιγίδα» που προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο ίδιος όταν μετέβη στον τόπο της τραγωδίας. Τον κυνηγούσαν οι συγκεντρωμένοι συγγενείς των θυμάτων κατά το πολύνεκρο ατύχημα  σε ορυχεία τον Μάιο του 2014 στην περιοχή Σομά.

Ο κύβος ερρίφθη. Ερντογάν: « θέλω πόλεμο και μια νέα συνθήκη Σεβρών για την γαλάζια πατρίδα μου»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στο άρθρο μας « Σουλτάνος ή Μπακάλης»  τον Μάιο του 2014 έλαβε και την προσωνυμία σουλτάνος.

http://koukfamily.blogspot.com/2014/05/blog-post_8326.html

https://epanastasilae.blogspot.com/2014/05/blog-post_6181.html

Σήμερα όλοι σουλτάνο τον ανεβάζουν και σουλτάνο τον κατεβάζουν, αλλά μήπως είναι Μπακάλης γιατί οι παρακάτω δηλώσεις του μόνο για μπακαλίστικες  μπορεί να χαρακτηρισθούν.

Ο Ερντογάν με αφορμή την εθνική γιορτή τόνισε ότι: «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που θέλουν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που επιχείρησαν να εισβάλλουν στη χώρα πριν από ένα αιώνα είναι οι ίδιοι εισβολείς».

«Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα της για την ανεξαρτησία, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις για μια σύγχρονη Συνθήκη των Σεβρών στη γαλάζια πατρίδα μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη», είπε χαρακτηριστικά

https://www.iefimerida.gr/kosmos/proklitikos-erntogan-den-ypokyptoyme-se-apeiles

Το πρόβλημα δεν είναι ο σουλτάνος ή ο μπακάλης το πρόβλημα το έχουμε εμείς εδώ μέσα.

Τα εγχώρια λαμόγια της μεταπολίτευσης με τα τόσα σκάνδαλα ειδικά στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς δομούσαν ταυτόχρονα τόσα χρόνια  και μια κουλτούρα υποχωρήσεων και συμβιβασμών στις διαχρονικές απαιτήσεις της τουρκίας.

Τώρα οι απέναντι βρήκαν και τα κάνουν.

Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι οι πιθανότητες μιας πολεμικής σύρραξης  με την τουρκία είναι τόσο μεγάλες;

Πόσοι πιστεύουν για αυτό που μας ξημερώνει,  την στιγμή μάλιστα που  τα τελευταία 24 ώρα δυτικά ΜΜΕ και αντίστοιχα τουρκικά ομιλούν για πολεμικές ενέργειες στα Ελληνικά νησιά του Αρχιπελάγους ;

Ίσως γιατί πιστεύουν ότι θα μας βοηθήσουν οι εταίροι μας στην Δύση και έτσι αισθάνονται ήσυχοι;

Τώρα όλοι ασχολούνται με την πανδημία και φυσικά δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι ο τούρκος θα ενεργοποιήσει μαζί με τις διεκδικήσεις του στο ΑΙΓΑΙΟ και την Αν. Μεσόγειο όλο το μουσουλμανικό τόξο στην Βαλκανική και με τις εδώ μέσα πιθανώς προεκτάσεις του.

Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις;

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας