Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Όλο το ΑΙΓΑΙΟ είναι μια ΠΑΝΑΓΙΑ – ο τούρκος και ο ανθέλληνας θα φάνε τα μούτρα τους.

 

 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ  ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, γιατί τα προβλήματα έφεραν άλλα προβλήματα και το κυριότερο ο Ελληνικός Στρατός λόγω μνημονίων δεν μπόρεσε να εξοπλιστεί απέναντι στον τούρκο που τον εξοπλίζουν σαν τον αστακό.

Από το μακρινό 2013 η ιστορία της μνημονιακής Ελλάδος έχει να πει πολλά σήμερα εν έτη 2020

 

« 13 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2013 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ και ο Χάρος της μνημονιακής πολιτικής ζωής» http://koukfamily.blogspot.com/2013/08/blog-post_13.html

  

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

¨Ο Χάρος έστησε παγανιά εδώ στην μικρή μας γειτονιά και τώρα τρέχει και ξεπουλάει τα σήμαντρα του άδη...¨¨

 Ημέρες κατοχής ζει η πατρίδα μας, με τους υπεύθυνους αυτής της δραματικής κατάστασης να αδιαφορούν πλήρως με τις τραγικές καταστάσεις που ζει η κοινωνία μας.

 Μετά από τρία χρόνια μνημονίου και συνεχιζόμενων περικοπών, τα αιτήματα των συμπολιτών μας στα επισιτιστικά προγράμματα των διαφόρων οργανώσεων, ολοένα και αυξάνονται, οι οποίες αναγκάζονται να θέσουν κριτήρια για τη διανομή τροφίμων.

 Η πρόσφατη εκστρατεία του Ερυθρού Σταυρού κάλυψε τις ανάγκες 400 οικογενειών ωστόσο 120 έμειναν εκτός καθώς τα χρήματα της χορηγίας δε έφτασαν για όλους, με αποτέλεσμα να δίνουν προβάδισμα στις οικογένειες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης. defencenet.gr

Αν πάμε ένα χρόνο πριν, όταν σε προεκλογικές συνεντεύξεις  μας "πουλούσαν" μεταξύ των άλλων και βαρύγδουπους τίτλους, όπως τους πολλαπλασιαστές ανάπτυξης!!

Τι είναι βρε παιδιά αυτό το φρούτο ρωτούσα τους φίλους μου?

Και αυτοί προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν μέσα από την βιβλιογραφία της οικονομετρίας περί αυτού του όρου.

Τζάμπα όμως γιατί σε λίγο καιρό το κατανοήσαμε με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο όλοι οι Έλληνες, όταν είδαμε τους πολλαπλασιαστές και τους εκφραστές τους να ενεργούν με το πιο ανάλγητο τρόπο πολλαπλασιάζοντας τα μεγέθη των αυτοκτονιών, των λουκέτων, της ανεργίας, της εγκληματικότητας κ.α

 

Θα μείνουμε όμως σε έναν ιδιαίτερο πολλαπλασιαστή που ενεργούσε αθόρυβα και διαχρονικά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, αυτόν της υποτίμησης και της απαξίωσης της Ελληνικής κοινής γνώμης.

 Ουσιαστικά αναφερόμασθε στην διαπόμπευση της ανθρώπινης κοινής λογικής δηλ. του κοινού νου που πολλές ταυτιζόταν με το εθνο- κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον που προσβαλλόταν βάναυσα μέσα από πολιτικά γεγονότα και συγκυρίες και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με χειροπιαστά δείγματα παλινωδιών.

Σημειολογικά θα σταθούμε σε κάποια γεγονότα τα οποία τοποθετούμενα σε κάποια χρονική σειρά συμπληρώνουν το ψηφιδωτό της απαξίωσης της κοινής λογικής.

 ¨Το Wikilieaks προκαλεί σεισμό στο Ελληνικό πολιτικό κι επιχειρηματικό σύστημα, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη... παραμιλάει με τις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν βρεθεί στη χώρα μας.

Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών... των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!

Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

 

 Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ!

Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας ¨¨ ΠΗΓΗ planet- greecce Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012.

 Όλα αυτά θα έπρεπε σαν γεωλογικά δεδομένα από ετών να συγκεντρωθούν και να αξιολογηθούν ( και όχι σαν διαρροές μέσω ξένων) ώστε να είναι σε γνώση της οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Όμως τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έγινε η περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» έπαιξε αυτή σημαίνοντα και καθοριστικό ρόλο σε αυτά που ακολούθησαν σε βάρος μας ενώ αντίθετα μία διαφορετική παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία των αγορών και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.

Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το planet-greece κλπ.

Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)! Μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το Ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…

Άραγε αυτά που ανακοινώσατε στους Αμερικάνους τα είπατε και στους κατεξοχήν δανειστές μας Γερμανούς?

Τα γνωρίζουν και οι γείτονες μας Τούρκοι?

Λοιπόν ας μην δουλευόμασθε!! εδώ και χρόνια η γεωδυναμική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων έδωσε στους φίλους, στους γείτονες αλλά και στους δανειστές και τοκογλύφους της δύσμοιρης πατρίδας μας όλα εκείνα τα στοιχεία για να απεργασθούν ευρύτερα γεωπολιτικά πλάνα μέσω της οικονομικής καταδυνάστευσης λαών.

Έπρεπε να πεινάσει πρώτα ο Ελληνικός Λαός και μετά να σκεφτείτε ότι η μικρή Ελλάδα κατέχει τα μεγαλύτερα στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα στην Δυτική Ευρώπη ακόμα μάλιστα και τα high tech μέταλλα η τις σπάνιες γαίες?

Όλη αυτή η διαχρονική πολιτική ολιγωρία και απιστία των χρόνων της μεταπολίτευσης συγκέντρωσε πάνω στον ενεργειακό πλούτο της πατρίδας μας ένα ετερόκλητο πλήθος αντικρουόμενων συμφερόντων που το καθένα διεκδικεί για την πάρτη του το σύνολο του θησαυρού μας ως να μην υφίσταται Ελληνικό Έθνος.

Και φαίνεται να θέλουν να τον διεκδικήσουν με οποιοδήποτε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Τώρα που το μυστικό γνωστοποιήθηκε ¨τοις πάσι¨, να είσθε σίγουροι ότι έρχονται και τα πολεμικά γεράκια για να αρπάξουν τα κομμάτια τους!!

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα πρωτοπάρει?

Τελικά αυτό που σχεδιάσθηκε με την συνεργεία των δανειστών μας είναι μία στρατηγική πολιτική που οδηγεί την πατρίδα μας στα δόντια του Χάρου!!

ΟΧΙ δεν θα μας μασήσουν τα δόντια του Χάρου!!!

Γιατί το γένος της πονεμένης Ρωμηωσύνης έχει προστάτη και σε αυτήν την περίπτωση και είναι η ΠΑΝΑΓΙΑ μας, η επονομαζόμενη ΠΑΝΑΓΙΑ του ΧΑΡΟΥ.

Και μάλιστα εδώ είναι και το παράξενο γεγονός ότι αυτή η ιδιαίτερη ΠΑΝΑΓΙΑ μας βρίσκεται στους Λειψούς των Δωδεκανήσων, κοντά στην ευαίσθητη περιοχή της ΑΟΖ μας, καθορίζοντας μάλιστα την γραμμή της Υφαλοκρηπίδας μας σε άμεση γειτνίαση με τα γεωλογικά αντίκλινα που περικλείουν τον αναφαίρετο Εθνικό Ενεργειακό πλούτο μας.

¨Βρισκόμαστε στα 1600 μ.Χ. Μοναχοί από την Ιερή Μονή της Πάτμου φτάνουν στη Λειψώ της Δωδεκανήσου και χτίζουν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Χωριό το εξωμονάστηρο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ».

Το διάβα των αιώνων άφησε ανέπαφη την εκκλησία, ενώ ερήμωσε τα γύρω κελιά των μοναχών. Μα σεβάστηκε το ιερό κειμήλιό τους, την πρωτότυπη και θαυματουργική εικόνα της "Παναγίας του Χάρου".

Πρωτοτυπία στην εικόνα δίνει το γεγονός ότι η Παναγία ιστορείται να κρατά το Χριστό όχι ως βρέφος, αλλά κρεμάμενο νεκρό στο Σταυρό του μαρτυρίου.

Και επειδή οι έννοιες νεκρός και Χάρος σχετίζονται, η εικόνα, και γενικότερα η εκκλησία, ονομάστηκε «Παναγία του Χάρου».

Πλήθος προσκυνητών έρχονται στις 23 Αυγούστου, για να κλίνουν το γόνυ μπροστά στην εικόνα του θαύματος με το ακόλουθο ιστορικό:

Τον Απρίλιο του 1943 η ευσέβεια μιας κοπέλας τοποθέτησε στην εικόνα άσπρους κρίνους. Αυτοί ξεράθηκαν, όπως ήταν φυσικό. Μα ξαφνικά τον Ιούλιο οι αποξηραμένοι κρίνοι άρχισαν παράδοξα να αποκτούν χυμούς και μάλιστα όσο πλησίαζε η γιορτή της 23ης Αυγούστου έφτασαν να βγάζουν μπουμπούκια μοσχομυριστά, ολοκληρωμένα την ημέρα του Πανηγυριού της.

Το θαύμα αυτό πραγματοποιείται από τότε μέχρι σήμερα. Και προσφέρεται ως ευλογία της Παναγίας του Χάρου σε κάθε προσκυνήτρια ψυχή, αλλά συγχρόνως και ως «σημείον αντιλεγόμενον.¨ ΠΗΓΗ Παντοκράτωρ.

Αν κάποιοι δεν νοιάζονται για τις επερχόμενες γενιές των Ελλήνων και φαίνεται να τις οδηγούν στο στόμα του Χάρου της παγκοσμιοποίησης, υπάρχει η ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ και η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ του Γένους των Ρωμηών με την Επονομασία ΠΑΝΑΓΙΑ του ΧΑΡΟΥ για να οδηγήσει τους άπληστους λεηλατητές της Δύσης στην κοιλιά του Άδη που η ΣΤΑΥΡΩΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ μας τον νίκησε .

Άλλωστε η σημειολογία αυτού του Αγιογραφικού θέματος αυτό καταδεικνύει.

Αυτή η ΠΑΝΑΓΙΑ έχει ετοιμάσει και τα κόλλυβα των γειτόνων μας Αγαρηνών που τόσα χρόνια μας έχουν ¨¨πρήξει ¨¨με τον δήθεν τσαμπουκά τους στο Αιγαίο.

Φυσικά δεν ξεχνάει και τους εκκλησιομάχους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου μας ευχόμενοι φιλανθρώπως υπέρ αυτών έστω και την ύστατη στιγμή "Χριστιανὰ τὰ τέλη τῆς ζωῆς υμών, ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικά, καὶ καλὴν ἀπολογίαν τὴν ἐπὶ τοῦ φοβεροῦ βήματος τοῦ Χριστοῦ, αἰτησώμεθα.¨

Αυτός ο ιστορικός κύκλος πρέπει να κλείσει από εκεί που ξεκίνησε.

Η μνημονιακή πολιτική του Χάρου οφείλει να λογοδοτήσει από το ηρωικό Καστελλόριζο ενώπιον της Ελεύθερης Ελλάδος.»  αυτά γράφαμε στις 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, σήμερα τα ζούμε σε όλη την διάσταση.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας