Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Η τουρκία φαίνεται να επανέρχεται σε ένα παλιότερο σχέδιο συνωμοσίας που ονομαζόταν Suga, που είχε σχεδιαστεί το 2003 ως μία επιχείρηση-προβοκάτσια για να προκαλέσει ένταση με τη γειτονική Ελλάδα, με σκοπό εγχώριους πολιτικούς στόχους, αναφέρει ο ιστότοπος Nordic Monitor.


Τι περιελάμβανε το σχέδιο Suga

Γράφει το Nordic Monitor: «Σε γενικές γραμμές ο σκοπός του σχεδίου ήταν η εσκεμμένη δημιουργία προβλήματος μέσω στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο και η κλιμάκωση των εντάσεων που θα έφερναν την Τουρκία στο χείλος του πολέμου με την γείτονα. Δεν προέβλεπε μία ανοιχτή σύγκρουση με την Ελλάδα. Για αυτό η τουρκική σημαία θα εμφανιζόταν στα χωρικά ύδατα ελληνικών νησιών. Το σχέδιο στο σημείο που αναφερόταν η αποστολή του ανέφερε πως «Όταν διαταχθεί θα υπάρξουν δραστηριότητες με σκοπό την κλιμάκωση της κρίσης μέσα από προληπτικά και προκλητικά μέτρα, απέναντι στα ελληνικά στοιχεία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»».

Σχέδιο Suga: Η χρήση των ψαράδων ως «πιόνια»

Στη φάση δράσης του Suga οι σχεδιαστές συνέταξαν επιχειρησιακά σχέδια που στόχευαν όλες τις ελληνικές δραστηριότητές σε περιοχές που ονόμαζαν ως EGAYDAAK (βράχοι, βραχονησίδες και νησιά των οποίων η κυριαρχία δεν έχει αποδοθεί με συνθήκες στην Ελλάδα) στις οποίες η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας. Ζήτησαν από τις τουρκικές δυνάμεις να είναι έτοιμες για την εκτέλεση τέτοιων σχεδίων.

Το σχέδιο δράσης ανέφερε τη χρήση Τούρκων ψαράδων ως πιόνια και παρότρυνε τη χρήση καταναγκαστικών μέτρων ενάντια στους Έλληνες ψαράδες….

ΠΗΓΗ https://www.nordicmonitor.com/2020/08/turkey-revisits-secret-suga-plan-to-raise-tension-with-greece-raising-specter-of-clashes/

από το https://www.onalert.gr/ellinotourkika/apokalypsi-nordic-monitor-i-toyrkia-freskarei-to-mystiko-schedio-suga-gia-na-prokalesei-tin-ellada/393373/