Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΑΝΘΡΑΚΕΣ ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ του σουλτάνου στην ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ- του μένει το όνειρο του ΑΙΓΑΙΟΥ.


 

Ο πραγματικός θησαυρός βρίσκεται στο ΑΙΓΑΙΟ και στο Κρητικό πέλαγος και ο πραγματικός κουρσάρος είναι ο Ερντογάν και οι συνεταίροι του στην Δύση και στην Ανατολή.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μόλις εχθές επισημάναμε:  

« Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters το κοίτασμα υπολογίζεται ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για τα επόμενα 20 χρόνια. Ωστόσο η εκμετάλλευση του μπορεί να χρειαστεί από 7 έως 10 χρόνια για να ξεκινήσει και το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε 2 έως 3 δις δολάρια.»

Ο τούρκος θέλει εδώ και τώρα ενέργεια και το μυαλό του είναι στα περίφημα  πετρελαϊκά κοιτάσματα του Βόρειου Αιγαίου μεταξύ του Μπάμπουρα Θάσου και της Λαδοξέρας Σαμοθράκης ( εφάμιλλης  ποιότητας σαν αυτά της Σαουδικής Αραβίας)   για αυτό και σκούζει για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης και του 25ου Μεσημβρίνου.

 Από ετών και πολλές φόρες επισημάναμε περί αυτών των εύκολων λύσεων ενέργειας γιατί τα του φυσικού αερίου βρίσκονται σε μεγάλα βάθη και με τα σημερινά κόστη είναι ασύμφορα.

Για τον λόγο αυτόν το Βόρειο Αιγαίο θα γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης και παραβιάσεων με τους τούρκους τακτικότερα» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/08/blog-post_68.html

Μόλις σήμερα:

 « η EXXON αποδομεί τον “θησαυρό” που λέει ότι ανακάλυψε ο Ερντογάν στη Μαύρη Θάλασσα!

« Στελέχη της EXXON που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις θριαμβευτικές ανακοινώσεις Ερντογάν περί ανακάλυψης σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, προσγειώνουν ανώμαλα τους Τούρκους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν σε ΜΜΕ του εξωτερικού, η EXXON είχε κάνει έρευνα στην ίδια περιοχή (Tuna1 όπως ονομάστηκε) στη Ρουμανική ΑΟΖ, αλλά τα ευρήματα δεν ήταν τόσο μεγάλα και ήταν πολύ βαθιά ,κάτι που σημαίνει ότι η εκμετάλλευση του ήταν ασύμφορη.

Την ίδια ώρα, όπως γράφει το Bloomberg, η Fitch υποβάθμισε τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας από σταθερές σε αρνητικές. Σύμφωνα με το  δημοσίευμα του Bloomberg, η Fitch επιβεβαίωσε το πιστωτική αξιοπιστία της Τουρκίας στο BB-, τρία επίπεδα κάτω από το επενδυτικό επίπεδο.»  https://www.militaire.gr/i-exxon-apodomei-ton-quot-thisayro-quot-poy-leei-oti-anakalypse-o-erntogan-sti-mayri-thalassa/

Ο πραγματικός θησαυρός βρίσκεται στο ΑΙΓΑΙΟ και στο Κρητικό πέλαγος και ο πραγματικός κουρσάρος είναι ο Ερντογάν και οι συνεταίροι του στην Δύση και στην Ανατολή.

Εκεί θα δοθεί μάχη.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας