Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ στην ερώτηση που θέσαμε: Τι έχουν χάσει οι τούρκοι στο Κεντρικό ΑΙΓΑΙΟ και το ψάχνουν; Μήπως κανένα υποβρύχιο; Πράγματι δικό τους υποβρύχιο αναζητούσαν.

 

21 Αυγούστου 2020

Τι έχουν χάσει οι τούρκοι στο Κεντρικό ΑΙΓΑΙΟ και το ψάχνουν; Μήπως κανένα υποβρύχιο; https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/08/blog-post_525.html

« Έχουν “χάσει” κάτι στο Αιγαίο οι Τούρκοι; 4 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου “σαρώνουν” εδώ και ώρες το κεντρικό Αιγαίο κυρίως και πολύ λιγότερο την περιοχή νοτιοανατολικά, όπου εξελίσσεται η ελληνοτουρκική κρίση. Έχουν χάσει κάτι στο Αιγαίο και το ψάχνουν;» από το https://www.militaire.gr/ti-psachnoyn-oi-toyrkoi-sto-aigaio-4-anthypovrychiaka-elikoptera-kai-3-aeroskafi-ilektronikoy-polemoy-ston-aera/

 23 Αυγούστου 2020

«  Η Άγκυρα αναζητούσε τουρκικό υποβρύχιο στο Αιγαίο επί 48 ώρες - Είχε χάσει την επαφή»

« Οι Τούρκοι φαίνεται πως αναζητούσαν υποβρύχιο τους επί ένα 48ωρο στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο με ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του τουρκικού Ναυτικού και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235. 

Επίσημα η Άγκυρα απέδωσε την δραστηριότητα στην προσπάθεια εντοπισμού των ελληνικών υποβρυχίων Type-214 τα οποία για τους Τούρκους είναι «αόρατα» όμως σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές αναζητούσαν το δικό τους υποβρύχιο με το οποίο είχαν χάσει επαφή και είχαν αγωνία να το βρουν. Η ανησυχία των Τούρκων προκύπτει και από το γεγονός ότι την Πέμπτη κυκλοφόρησε σε νατοϊκούς κύκλους η πληροφορία ότι οι Τούρκοι ζήτησαν επαφή με νορβηγική εταιρεία που ασχολείται με διασώσεις υποβρυχίων. Η παρατεταμένη απώλεια επαφής είχε προκαλέσει αναστάτωση»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/908095_kynigi-toy-kokkinoy-oktovri-i-agkyra-anazitoyse-toyrkiko

 

 Πριν μια βδομάδα επισημάναμε, ότι ένας άτυπος πόλεμος διεξάγεται  στον βυθό του ΑΙΓΑΙΟΥ. Στα βάθη της θάλασσας του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ πολλά γίνονται, ελάχιστα ακούγονται, όμως δείχνουν τι  σύγκρουση έρχεται και στην επιφάνεια.

 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας