Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΑ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ- να φορέσουμε ζώνες ασφαλείας;


Τα ερωτηματικά.

Το καταστροφικό κτύπημα στο λιμένα της Βηρυτού  επιταχύνει τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου δεδομένου ότι και ο Λίβανος έχει νόμιμη ΑΟΖ στην περιοχή;

Οι πληροφορίες.

« Ελλάδα και Αίγυπτος θα υπογράψουν συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών εντός ωρών.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετέβη σήμερα στην Αίγυπτο σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης για να μπουν οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συμφωνηθεί τα πάντα και μένουν τρία λεπτά σημεία τα οποία δεν μπορούσαν να λυθούν από μακριά και γι' αυτό ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στην Αίγυπτο. Εκεί θα διαπραγματευθεί τα τρία σημεία.

Πληροφορίες του protothema αναφέρουν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και αφορούν προς το παρόν το νότιο τμήμα και όχι το ανατολικό- μένει, δηλαδή, προς το παρόν εκτός οριοθέτησης ζώνης το Καστελόριζο. Η συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου «ακυρώνει» το τουρκολιβυκό σύμφωνο.»https://www.iefimerida.gr/politiki/ellada-kai-aigyptos-ypografoyn-symfonia-gia-aoz

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ο τούρκος δεν σκάει και τόσο για την ΑΟΖ, όσο για την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών του ΑΙΓΑΙΟΥ και με τι τρόπους θα το πετύχει αυτό.

Μπορεί να έρχονται εξελίξεις με φόρα, αλλά θα βγούν και πολλά άπλυτα στην φόρα.

Τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι περισσότερο απο κάθε άλλη φορά γιατί ο τούρκος είναι άπληστος σφόδρα και καραδοκεί.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας