Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

( ΑΝΑΝΕΩΣΗ) « Ελιγμοί και τρακαρίσματα» προς το παρόν μεταξύ Ελλήνων και τούρκων στην θάλασσα; υπάρχει νέα διάταξη των δυνάμεων


Το απόγευμα είχαμε πληροφορίες https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/08/blog-post_57.html για ενδεχόμενο ατύχημα και το αναφέραμε, οι πληροφορίες ήρθαν λίγο μετά.

 

Σημειώθηκε επακούμβηση της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» #HellenicNavy με τη τουρκική φρεγάτα «Kemal Rris» τύπου ΜΕΚΟ 200 #TurkishNavy εγγύς του #Oruc_Reis #orucreis. Μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό πλοίο.

August 12, 2020

Οι πληροφορίες  όμως αυτές  διαψεύδονται αργότερα αλλά η τουρκία επανέρχεται και μιλάει μόνο για ζημία στην Ελληνική φρεγάτα κάτι που   δεν ισχύει γιατί σε μερικές ωρες αυτή αλώβητη συμμετέχει σε κοινη ναυτική άσκηση με τους Γάλλους στην Αν. Μεσόγειο. 

 Ένα τέτοιο  πιθανό  συμβάν  μπορεί να συμβεί λόγω της αντιπαράθεσης των δυο στόλων ανα πάσα στιγμή.  

Εκείνη την ώρα όμως του συμβάντος   υπήρχαν έγκυρες  πληροφορίες, ότι ανακαλούνται οι άδειες από τα πληρώματα του τουρκικού στόλου, ώστε να επανδρωθούν τα τουρκικά πολεμικά και να αυξήσουν την παρουσία τους γύρω από το σεισμογραφικό τους που παρανομεί.

Μετά από λίγο το Oruc Reis υποχωρεί και κινείται βορειοανατολικά . Λένε ότι κινείται στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά φαίνεται να έχει προσανατολισμένη φορά  προς  Καστελόριζο – Αττάλεια.

Ξημερώματα Πέμπτης το Oruc Reis κάνει κλειστή στροφή και εισέρχεται πάλι στην ΕΛΛΗΝΙΚΉ υφαλοκρηπίδα .

Έρχεται πιθανώς νέα επαναδιάταξη του τουρκικού στόλου με την συμμετοχή περισσότερων πλοίων του.

Δεν υπάρχει αποκλιμάκωση , υπάρχουν νέες εκπλήξεις από τον πονηρό τούρκο και τους χορηγούς του.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας