Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Μπορούμε να “παραμυθιαζόμαστε” όσο θέλουνε;;

Οι παλιοψάθες στις καρέκλες της εξουσίας δεν αξίζουν τίποτε μπροστά στην υπεράσπιση των Εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σεβασμός στις Ένοπλες Δυνάμεις μας , μπορεί να γίνουν ήρωες αλλά είναι και αυτοί άνθρωποι με  φυσικές αντοχές και έχουν από πίσω οικογένειες.

Ο σουλτάνος παίζει το παιχνίδι της εξουθένωσης του ΕΣ γιατί του δώσαμε εμείς την αφορμή με το μπροστά- πίσω. Να είναι καλά η κ. Μέρκελ με την δεινότητα στον  τουρκικό κατευνασμό.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αφήστε τα πράγματα στους ειδικούς ( διπλωμάτες και άλλους μηχανισμούς) μέχρι να εξαντλήσουν όλα τα μέσα, έτσι μας επισημαίνουν.

Όμως οι Έλληνες διστάζουν γιατί έχουν το πρόσφατο με τα ΙΜΙΑ και τώρα θα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα Ίμια.

Στρατιωτικά ιστολόγια πήραν ¨φωτιά¨ με αυτά που γίνονται.

 « Το Oruc Reis, σαρώνει την περιοχή που έχει δεσμευτεί από τους Τούρκους με NAVTEX. Έχει αυξήσει ελαφρά την ταχύτητα σε 5,3 κόμβους (μέγιστη ταχύτητα 4,5 κόμβοι για διενέργεια ερευνών), συνεπώς μάλλον δεν  κάνει έρευνες. Αλλά το Oruc Reis δεν μας “επισκέφθηκε” για να κάνει έρευνες και δεν είναι και τόσο ειλικρινής η στάση της Αθήνας που έχει οχυρωθεί πίσω από το έωλο επιχείρημα που λέει “εντάξει ,είναι σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά δεν κάνει έρευνες”!»

« Μπορεί οι κυβερνητικοί μηχανισμοί επίσημοι και …ημιεπίσημοι να έχουν αναλάβει την προσπάθεια αποδόμησης οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης ,ωστόσο όπως συχνά γράφουμε ο κόσμος δεν είναι “πρόβατο”. Καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ΄ όσα θέλουν να του “περάσουν”. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία ενός…μασάζ της ελληνικής κοινής γνώμης για συζητήσεις πολύ δυσάρεστες στα εθνικά μας ζητήματα. Το παράδοξο είναι ότι το …μασάζ έχουν αναλάβει μεταξύ άλλων και κάποιοι που μέχρι πρόσφατα “δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους” και κατηγορούσαν με μεγάλη ευκολία τους “άλλους” για “προδοσίες” και “ξεπουλήματα”. Ποντάρουν πολλά στην κούραση του κόσμου από τα μεγάλα καθημερινά του προβλήματα, που αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο δυσεπίλυτα. Ας μην εφησυχάζουν, γιατί ο δρόμος είναι μακρύς κι έχουν αρχίσει να τον “τρέχουν” με μεγάλη ταχύτητα, πιστεύοντας ότι θα διανύσουν την απόσταση στα “μουλωχτά” για να φθάσουν στο τέρμα που οι “φίλοι και σύμμαχοι” έχουν καθορίσει. Όλοι κρινόμαστε, κυρίως εκείνοι που έχουν την ευθύνη αποφάσεων που καθορίζουν την τύχη της χώρας. Όπως κρίθηκαν οι προηγούμενοι θα κριθούν και οι σημερινοί. Μην έχουν καμία αμφιβολία γι΄ αυτό.»  https://www.militaire.gr/ti-kanei-to-oruc-reis-quot-sta-meri-mas-quot-kai-to-quot-ethniko-paramythi-quot-poy-mataia-prospathoyn-na-mas-poylisoyn/

 

Το δόγμα είναι ότι οι πολιτικές αρχές αποφασίζουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν και ο τελικός λογαριασμός έρχεται στον Έλληνα και γράφεται μέσα στην ιστορία του.

Αν το αποτέλεσμα είναι καλό οι σελίδες είναι λαμπρές, αν είναι άσχημο οι σελίδες είναι μελάνες.

Η Ομόνοια , η ενότητα, η σύνεση μαζί με την ψυχραιμία και την σωφροσύνη είναι το μείζον , όχι όμως η υποτίμηση ή η απαξίωση της κοινής λογικής.

Οι παλιοψάθες στις καρέκλες της εξουσίας δεν αξίζουν τίποτε μπροστά στην υπεράσπιση των Εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας