Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Δίχως Λιτανεία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στην Τήνο; Ενώ η τουρκία ετοιμάζεται να μας ¨τορπιλίσει¨

Τα νέα δεν είναι και τόσο καλά και αναρωτιόμαστε τι κάνουμε εμείς τώρα που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ, την αρχιστράτηγο του Έθνους μας;

Οι πληροφορίες

« Η Τουρκία μίσθωσε ένα από τα κορυφαία θαλάσσια γεωτρύπανα της Petronas

Νέες πληροφορίες για τις κινήσεις της Τουρκίας, όσο αφορά τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, έρχονται από την τουρκική πλευρά, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγφίπ Ερντογάν ότι θα συνεχίσει τις εξαγγελθείσες γεωτρήσεις στην περιοχή.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Τουρκίας μίσθωσε ένα από τα πιο διάσημα τρυπάνια βαθέων υδάτων στον κόσμο από την Petronas της Μαλαισίας, σύμφωνα με πηγές στο υπουργείο Ενέργειας της χώρας. Η τουρκική εταιρεία TPAO διεξάγει παράνομες υποθαλάσσιες έρευνες, με στόχο να κάνει παράνομες γεωτρήσεις ώστε να εξασφαλίσει κυρίως για λογαριασμό της, μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου και τη Λιβύη.

"Είναι ένα από τα κορυφαία του κλάδου, στο οποίο κάποιος θα απευθυνθεί για εργασίες γεώτρησης βαθέων υδάτων", δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας, στο Straturka. Η πηγή ζήτησε να μην κατονομαστεί ανώνυμη λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Το νέο τρυπάνι έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για την τουρκική κρατική εταιρεία και αναμένεται να ενταχθεί στον υπόλοιπο στόλο της TPAO σύντομα. "Αυτή η κίνηση θα δείξει στον τομέα [των εξορύξεων φυσικού αερίου] ότι η Τουρκία εννοεί απόλυτα αυτά που λέει για την εξεύρεση φυσικών πόρων. Τύποι σαν αυτόν [σ.σ. εννοεί το πλοίο] δεν θα έρθουν για τίποτα λιγότερο από την πλήρη επιτυχία", είπε η πηγή.» Πέτρος Κράνιας

https://www.capital.gr/diethni/3473419/i-tourkia-misthose-ena-apo-ta-korufaia-thalassia-geotrupana-tis-petronas


Να γιατί οι τούρκοι προδικάζουν την σύγκρουση

« Ο İsmail Hakkı Pekin, πρώην επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του τουρκικού ΓΕΕΘΑ και τώρα σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν σε θέματα εθνικής ασφάλειας, αναφέρει «Οι μαξιμαλιστικές τάσεις της Ελλάδας δεν πρόκειται να σταματήσουν. Τα αιτήματα της Ελλάδας θα συνεχιστούν. Θέλουν το Αιγαίο δικό τους. Η σύγκρουση με την Ελλάδα είναι πλέον αναπόφευκτη.Η Τουρκία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση.Η Τουρκία πρέπει αμέσως να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στο Καστελόριζο. Η «γαλάζια πατρίδα» δεν είναι μια κενή ιδέα, αλλά για να διασφαλιστεί χρειάζεται σωστός προγραμματισμός.Εάν λάβουμε υπόψη μας και την κατάσταση στην Λιβύη, δυστυχώς η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη», ανέφερε ο σύμβουλος του Ερντογάν.» https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/903750_symvoylos-erntogan-i-sygkroysi-me-tin-ellada-einai-anapofeykti

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ και αυτή, κάτω από αυτές τις συγκυρίες να απαγορεύονται οι ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ τον Αύγουστο δηλ. οι ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ προς τιμή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Ας πάρουμε όλοι μας όλα τα προληπτικά μέτρα και ειδικά να διασφαλίσουμε  την υγεία των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Στην αντιμετώπιση κάθε πανδημίας  η συλλογικότητα και η υπευθυνότητα μπορεί και να είναι η μοναδική επιτυχημένη Θεραπεία.

Όμως η ΠΑΝΑΓΙΑ  στις μέρες μας είναι ΣΚΕΠΗ, ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ, αλλά και   ΘΕΡΑΠΕΙΑ από κάθε νόσο καθότι η ίδια είναι  η ΖΩΗ που εκυοφόρησε την ΑΥΤΟΖΩΗ.

Καλό κουράγιο Ελλάδα πάντα μόνη από φίλους και με όλους τους εχθρούς απέναντι.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας